Een spiekbriefje voor minister Marghem

Een spiekbriefje voor minister Marghem

maandag 30 november 2015 14:35
Spread the love

Vrijdagavond overspoelde ons klimaatpeloton Parijs, langs het kanaal rolden we rinkelend en masse de Franse hoofdstad binnen. Met die draconische beveiligingsmaatregelen viel het nogal mee: het biologische barbusje dat ons vergezelde, botste op een militaire barricade en werd gefouilleerd en de burgemeester van het laatste dorpje waar we lunchten, kwam ons persoonlijk van zijn gemeenteplein wegjagen.

Zes eisen

Maar verder: veel enthousiasme en een warme ontvangst. Zaterdag was dan het moment suprême, het waarom van onze tocht: een delegatie van Climate Express (enkele fietsers, zes onversaagde kajakkers en een diehard die op acht dagen naar Parijs rende) mocht op de Belgische ambassade de zes eisen overhandigen aan de onderhandelaars voor ons land.Zes onversaagde klimaatkajakkers peddelden naar Parijs. Tonen onze onderhandelaars hetzelfde doorzettingsvermogen?

Minister Marghem had het te druk met de kerncentrales, daarom nam de ambassadeur voor haar ook nog een stylo met een spiekbriefje in ontvangst: zodat onze federale klimaatminister tijdens de onderhandelingen de essentie niet zou vergeten.

Julie Reniers

take down
the paywall
steun ons nu!