Een spiekbriefje voor minister Marghem

Een spiekbriefje voor minister Marghem

maandag 30 november 2015 14:35
Spread the love

Vrijdagavond overspoelde ons klimaatpeloton Parijs, langs het kanaal rolden we rinkelend en masse de Franse hoofdstad binnen. Met die draconische beveiligingsmaatregelen viel het nogal mee: het biologische barbusje dat ons vergezelde, botste op een militaire barricade en werd gefouilleerd en de burgemeester van het laatste dorpje waar we lunchten, kwam ons persoonlijk van zijn gemeenteplein wegjagen.

Zes eisen

Maar verder: veel enthousiasme en een warme ontvangst. Zaterdag was dan het moment suprême, het waarom van onze tocht: een delegatie van Climate Express (enkele fietsers, zes onversaagde kajakkers en een diehard die op acht dagen naar Parijs rende) mocht op de Belgische ambassade de zes eisen overhandigen aan de onderhandelaars voor ons land.Zes onversaagde klimaatkajakkers peddelden naar Parijs. Tonen onze onderhandelaars hetzelfde doorzettingsvermogen?

Minister Marghem had het te druk met de kerncentrales, daarom nam de ambassadeur voor haar ook nog een stylo met een spiekbriefje in ontvangst: zodat onze federale klimaatminister tijdens de onderhandelingen de essentie niet zou vergeten.

Julie Reniers

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!