EVEN VOORSTELLEN: DE REUS

EVEN VOORSTELLEN: DE REUS

zondag 8 november 2015 11:25
Spread the loveWie van de drie?

Een Volkswagen Golf parkeert zich op een van de parkings van het warenhuis Delhaize te Aalst. Drie mannen stappen uit en begeven zich in de richting van de winkel. Ze zijn gewapend. De daders schieten onmiddellijk op voertuigen en op de klanten die zich op de parking bevinden.

De schoten worden in de winkel gehoord. De werknemers en het clienteel vluchten naar de achterzijde van het warenhuis of verstoppen zich achter de rekken.

De drie daders betreden het magazijn en gebieden de aanwezigen te gaan liggen. De gerant wordt gegijzeld en wordt meegenomen naar de burelen. De brandkast word geledigd en er wordt een kleine koffer meegenomen. Bij het verlaten van de burelen kan de gerant vluchten. Hij wordt nog onder vuur genomen, maar weet te ontkomen.

De drie gangsters begeven zich naar de uitgang. Ter hoogte van de uitgang liggen twee kinderen op de grond die onder vuur worden genomen. Ze zijn beiden gewond. Voor de uitgangsdeur ligt een vrouw op de grond. Zij wordt doodgeschoten.

Op dat ogenblik zijn er reeds meerdere politiepatrouilles ter plaatse die zich ophouden ter hoogte van de Geraardsbergsestraat.

De drie daders steken de parking over en gaan richting hun voertuig. Een van de drie- gewapend met een Riotgun- begeeft zich echter naar de Geraardsbergestraat en schiet in de richting van de politievoertuigen.

De Volkswagen Golf komt naar de straat gereden waarna de derde man instapt via de kofferruimte. De wagen vertrekt in de richting van Ninove via de oude steenweg met gedoofde lichten en open koffer.

Het is zaterdag 09 november 1985 omstreeks 19u40 op de hoek van de Parklaan nr 50 en Geraardsbergsestraat in Aalst. De buit: ongeveer : 18.289 euro. Dertig (30) jaar geleden.

https://youtubeBe.com/watch?v=Kb5HYNY36bQ

Op 18 november wordt vanaf 20 uur in het cultureel centrum De Werf in Aalst gepraat over de Bende door onder andere Freddy Troch, destijds onderzoeksrechter, en David Van de Steen die zijn ouders en zusje verloor. Minister van Justitie Koen Geens zal eveneens present zijn.

Naar verluid wordt er vanuit Charleroi nog altijd jacht gemaakt op de schurken, zoals de Reus waarvan een robotfoto rechts staat afgebeeld. Maar waarom is zopas een rechercheur van het Delta-onderzoeksteam dat destijds in Dendermonde was samengesteld, nog maar eens verhoord? Alsof hij zelf van de Bende zou zijn geweest. Als die vraag aan minister Geens gesteld wordt, kan die zich altijd verschuilen achter ‘het geheim van het onderzoek’. Welk onderzoek?

take down
the paywall
steun ons nu!