Sinds 6 maart staken de arbeiders van het rubberbedrijf Lanxess in Zwijndrecht. (foto ABVV-jongeren)
België -

Staking bij Lanxess

Bij het bedrijf Lanxess in Zwijndrecht is al sinds zes maart een staking aan de gang. De arbeiders klagen over teveel werkdruk. De leiding van het bedrijf wil echter niet toegeven. De staking blijft dus duren. Op vrijdag 19 maart plannen de vakbonden een actie uit solidariteit met de arbeiders.

vrijdag 14 maart 2014 14:03
Spread the love

Lanxess is een chemisch bedrijf dat rubber voor autobanden maakt. Het heeft vier vestigingen in België. Het bedrijf had vorig jaar een verlies van 159 miljoen euro. In januari is één van de bedrijfsleiders opgestapt. Het lijkt dus niet zo goed te gaan met Lanxess. Er moet worden bespaard. Daarom besloot de leiding om veertig arbeiders te ontslaan.

Teveel werk

De vakbonden pikken het ontslag van veertig arbeiders niet. Volgens de vakbonden ligt de werkdruk al erg hoog in het bedrijf. Wanneer er veertig mensen minder werken, dan betekent dat nog veel meer werk. Dit kunnen de arbeiders niet meer aan volgens de vakbonden.

Daarom besloten de arbeiders om te staken. Ze eisen betere omstandigheden om in te werken en minder werkdruk. De staking is ondertussen al twee weken bezig. Het einde lijkt nog niet in zicht. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!