(Foto archief - Luc Janssens)
Antwerpen -

Protest tegen snelweg doorheen Antwerpen

De Vlaamse regering heeft beslist om een extra snelweg aan te leggen doorheen Antwerpen. Deze nieuwe snelweg, ook wel Oosterweelverbinding genoemd, moet zorgen voor minder files. Maar de Antwerpenaars verzetten zich tegen de Oosterweelverbinding. In 2009 stemde 60 procent van de Antwerpenaars tegen de komst ervan.

vrijdag 7 maart 2014 09:31
Spread the love

De Vlaamse regering houdt weinig rekening met de wensen van de Antwerpenaar. Ondanks het verzet zal de Oosterweelverbinding toch gebouwd worden. Volgens de actiegroepen Straten Generaal en Ademloos zal dit leiden tot meer vervuiling. Want meer auto’s zorgen voor meer slechte lucht.

Protest

Afgelopen woensdag vond er vergadering plaats in Antwerpen. Het waren Ademloos en Straten Generaal die de vergadering organiseerden. Er waren ongeveer zeshonderd mensen aanwezig. Het toont aan dat er nog heel veel verzet bestaat tegen de Oosterweelverbinding.

In plaats van een snelweg willen Ademloos en Straten Generaal meer groen in de stad. Dat is gezonder voor alle inwoners. Om de files op te lossen moet er wel een nieuwe snelweg komen. Maar die moet buiten de stad liggen. Niet in de stad.

artikel bewerkt door Thomas Decreus

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!