Burgemeester Bart De Wever
Antwerpen -

Minder geld voor hulp aan verslaafden

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, strijdt tegen de drugs. Hij wil dat we handelaars in drugs en gebruikers van drugs harder straffen. Enkel op die manier kunnen we het probleem oplossen, zo zegt De Wever. Maar mensen die werken met verslaafden hebben daar een andere mening over.

vrijdag 7 maart 2014 11:58
Spread the love

Zijn mensen die drugs gebruiken criminelen of mensen die we moeten helpen? Volgens de Antwerpse burgemeester De Wever zijn het vooral criminelen. Maar verslaving is ook een ziekte, kan je zeggen. Mensen die verslaafd zijn hebben dokters nodig om van de verslaving af te geraken.

Verslaafden moeten we vooral helpen en niet straffen. Dat zeggen ook de mensen van Free Clinic. Free Clinic probeert mensen met een verslaving te helpen. Omdat verslaafden soms niet meer bij een gewone dokter geraken, trekt Free Clinic zelf de straat op. Zo zorgen ze dat mensen hulp krijgen zonder dat ze naar een dokter hoeven.

Geen geld

Maar De Wever heeft beslist om minder geld te geven aan Free Clinic. Hierdoor verliezen enkele mensen hun werk bij Free Clinic. Maar verslaafden krijgen ook minder hulp als er minder mensen werken bij Free Clinic.

Dat is heel jammer, zegt Tino Ruyters van Free Clinic. Verslaafde gebruikers hebben net hulp nodig. Met Free Clinic kunnen we die hulp aanbieden. Maar burgemeester De Wever wil meer geld voor de politie en minder geld voor hulp aan verslaafden. Enkel met de politie zullen we het probleem niet oplossen volgens Tino Ruyters.

Artikel werd bewerkt door Thomas Decreus

take down
the paywall
steun ons nu!