Vlaamse regering, middenveld en toekomstige verkiezingen

Vlaamse regering, middenveld en toekomstige verkiezingen

maandag 18 november 2013 23:24
Spread the love

Binnenkort komen de verkiezingen eraan. Als je zelf een overtuigde middenvelder bent en je bekijkt zakelijk wat de huidige partijen in de Vlaamse regering voor het Vlaamse en Brusselse middenveld betekend hebben, dan denk je dat je zakelijk moet concluderen dat dit de slechtste-regering-ooit voor het middenveld geweest is.

Er heeft altijd weliswaar een spanningsveld bestaan tussen regering en middenveldorganisaties, maar tot aan de laatste regering heeft er ook altijd enig respect bestaan in regeringsmiddens voor dit middenveld. De laatste vier jaar is dat dus niet langer het geval geweest. Er werd beslist boven de hoofden heen van de middenvelders. En de middenvelders werden voor de gek gehouden, als onbenul behandeld.

Laten we zakelijk zijn. Nu de verkiezingen stilaan op komst zijn, en de hele discussie zich lijkt te beperken tot economische thema’s, aangevuld eventueel met enkele communautaire bijverschijnselen, moeten wij als middenvelders consequent zijn.

Laten we onthouden wie diegenen zijn voor wie we geen bestaanszin hebben. Laten we onze basis duidelijk maken wie ons (en dus ook hen) volledig als “quantité négligeable” behandeld hebben… Het zal geen beslissende wending geven aan de uitslag van de verkiezingen, maar het zou sommigen wel eens meer pijn kunnen doen dan ze verwachten. Daarom is het de moeite, als boodschap voor de toekomst.

take down
the paywall
steun ons nu!