Nieuws, Cultuur, Hiphop, Antwerpen, Akua Naru -

“Akua Naru, een toorts voor wereldwijde zwarte muziek”

“Akua Naru, een toorts voor wereldwijde zwarte muziek”
vrijdag 26 juli 2013 19:39

Akua Naru is een in de VS geboren Femcee met roots in Nigeria, maar van de wereld heeft ze al veel meer gezien: ze reisde door West-Afrika, woonde in China en vond uiteindelijk haar plaats in Duitsland. Ze maakt niet alleen energieke hiphop met sterke lyrics, maar geeft ook les aan de universiteit in vakken als geschiedenis en culturele studies.

Een bewogen dame dus, die volgens Tricia Rose, voorvechtster voor rechten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de VS, de “toorts voor wereldwijde zwarte muziek” draagt. Zelf vindt ze zich in de eerste plaats een dichter, een spoken soul musician: de boodschap moet duidelijk zijn. “De muziek is daar eigenlijk een bijproduct van”.

take down
the paywall
steun ons nu!