Schrijven over cannabis kan uw reputatie ernstig schaden

Schrijven over cannabis kan uw reputatie ernstig schaden

vrijdag 31 mei 2013 17:15
Spread the love

Dat ik pro cannabis ben, is allang duidelijk. Ik heb de laatste weken al enkele artikeltjes hierover geschreven. Tuurlijk ben ik me bewust van het risico dat ik hiermee loop. De meeste mensen denken nu waarschijnlijk dat ik niks anders doe dan de hele dag lui in de zetel hangen en blowen, dat ik geen hobby’s heb en niks om naar uit te kijken.

Ik kan u bij deze melden dat ik amper in mijn zetel hang want daar ligt een luie windhond alle plaats af te nemen. Ik hoef me niet te verantwoorden maar ik wil bij deze wel vermelden dat ik wel degelijk een sociaal leven en hobby’s heb. Ik ga bijvoorbeeld wekelijks naar de muziekacademie. Ik heb een hoger diploma en blijf me ook continu bijscholen en lees veel boeken. Naast mijn professionele bachelor heb ik ook een koksdiploma. Ik wil niet stoefen maar ik doe het toch, want ik wil duidelijkheid scheppen omtrent het profiel van een cannabisvoorstander.

De reden waarom ik zo naar buiten kom en mensen bijna aanrand met mijn artikels, is omdat het in mijn ogen belangrijk is dat al die zever die de ronde doet, ontmaskerd wordt. Ik heb al aangetoond dat de meeste onderzoeken zich enkel richten op negatieve aspecten en daarbij misleidend te werk gaan. Bijvoorbeeld dat cannabis de hersens van jongeren zou schaden. Dit klopt niet want men heeft bij het onderzoek geen rekening gehouden met de factor ‘tabak’. En ga zo maar door. Cannabis zou psychoses veroorzaken, dit moet men ook met een korreltje zout nemen. De grootste factor voor het veroorzaken van een psychose voor zij die er gevoelig aan zijn, is stress. Gaan we nu alles dat stress kan veroorzaken verbieden? Een studie uit 1988 toont trouwens aan dat tabak een risicofactor is voor de ontwikkeling van psychoses. Koffie is ook een risicofactor. Ik heb mijn punt wel gemaakt, denk ik.

In Portugal is alle drugs gedecriminaliseerd. En wat merken ze daar? Dat het druggebruik met de helft gedaald is, als dat geen nieuws is? In Nederland had men ook al gemerkt dat er niet meer gebruikt wordt dan in de rest van Europa. Een drugoorlog werkt volgens mij contra-productief. Mensen worden er opstandig van, voelen zich bedreigd en gaan daardoor net meer gebruiken. 

Komaan mensen, er valt echt heel veel te ontdekken aan dit plantje. Het opent je geest, doet je zorgen vergeten en je kan er zelfs vrolijk van worden. Het verzacht pijn en kan zelfs kankercellen bestrijden (hoewel hier nog meer onderzoek vereist is wil men deze uitspraak hard maken). Het kan epilepsie-aanvallen verminderen, en vele andere ziekten en aandoeningen genezen of verzachten. Er komen ook minder zelfmoorden voor in streken waar cannabis vrij gebruikt kan worden. Als dat geen topargument is. 

Vergeet al die leugens die op sommige websites te lezen valt. Cannabis is geen doodsteek voor het immuunsysteem en al evenmin schadelijk voor het hart. Het kan integendeel net het immuunsysteem versterken. Maar dan moet je het niet roken samen met tabak. Verdampen of in olievorm gebruiken, er thee van maken of zelfs rauw eten… that’s the way. Het is wel heel belangrijk dat je weet waar je cannabis vandaan komt. Op de zwarte markt wordt er veel gesjoemeld en kan het zijn dat er giftige producten op de toppen gespoten werd om het te doen lijken alsof er meer THC aanhangt. Dat is dus wel echt levensgevaarlijk!

In Colorado mag iedereen vanaf 21 jaar nu 6 planten kweken, het is er volledig legaal nu zowel voor recreatief als voor medicinaal gebruik. Dat noem ik vooruitgang! Hoewel het te hopen is dat de federale overheid de feestvreugde niet komt verpesten.

Cannabis is een plant, stop met die onzinnige regels hierrond. Veel mensen in België en elders verlangen ernaar om net zoals in Nederland in een coffeeshop met gelijkgezinden te kunnen samen zitten en praten. Niet iedereen heeft nood aan dronkemansgelul. 

Zucht, hoe lang nog? 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!