Privatisering zorg stapje dichterbij

Privatisering zorg stapje dichterbij

maandag 27 mei 2013 13:45
Spread the love

“Basisuitkering voor mensen met een handicap”.

Het lijkt wel mooi voor iedereen een basisuitkering maar ouders, die zorgen voor hun kinderen en uit werken gaan, komen wel in de problemen. Ze gaan geen professionele hulp meer krijgen via de overheid. Ze moeten zich met een aalmoes zelf behelpen. Hoe gaan ze die zware taken van zorg en uit werken gaan combineren?

Meteen loert de privatisering van de zorg om de hoek. Zij die geld hebben zullen in de privésector hulp vinden en dit tegen een riante betaling, meer nog, de privésector zal zich organiseren om die zorg aan te bieden. Telkens wanneer de overheid gevolg geeft aan de lokroep van minder belastingen krimpt het overheidsaanbod zoals ook hier in de gezondheidszorg. Een beperking van het overheidsbudget klink de privé-zorgverlener als muziek in de oren.

Jan modaal betaalt het gelag.

Aanverwant artikel: https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/05/16/open-brief-aan-minister-vandeurzen-over-basisuitkering-voor-mensen-met-handicap

take down
the paywall
steun ons nu!