I predict a riot!
Betoging, Brussel, ABVV, Actie, Terzake, De croo, Tobbacbk, Libeers, 21f -

I predict a riot!

vrijdag 22 februari 2013 14:39
Spread the love

Vroeg uit de veren, richting centraal station Antwerpen. Het Astridplein, waar een pintje vasthouden voortaan gelijkstaat aan een penalisering van 125€, oversteken. Gewoontegetrouw een latere trein nemen, de drukte wat vermijden.

“Aandacht, door een wijziging in het werkschema van het personeel van Antwerpen Centraal…’ bent u vandaag gejost.”, twittert een journalist.  Ik antwoord:” wij komen op straat opdat u nieuws op tv zou kunnen zien en gazetten zou kunnen kopen.” Mijn tweet wordt niet gesmaakt. De ‘neutrale’ media berichtgeving en sociaal verzet, i predict a riot.

Om 10u45 voet aan grond zetten in het Noordstation. Half uur aanschuiven et voila, le boulevard du jardin botanique ligt aan onze voeten. Sorry, de Kruidtuinlaan.  Wachten op kameraden die niet vanuit A vertrokken. Eindelijk voltallig, wij kunnen vertrekken. Het is 11u15, het volk blijft maar komen. Veel volk, lang geleden.

Jo libeer op twitter:” Hinder vakbondsactie #21f blijft beperkt bij Vlaams ondernemingen, blijkt uit rondvraag #voka” Vraag hem drie maal:” @VOKA_jlibeer was ook nt de inzet of wil u dat er de volgende keer wel van maken” Blijkbaar geen scheepsrecht, want geen antwoord. Als de gedelegeerd bestuurder van VOKA er zelfs niet meer in slaagt om het verschil te maken tussen een manifestatie en een staking, hoe kan sociaal overleg dan ooit slagen? I predict a riot.

Om 11u25 telt De Morgen reeds 40.000 betogers. Straf, wat met de mensen die nog steeds toestromen? Vakbonden nemen getal nadien over. Geen discussie blijkbaar. Ik ga zelf proberen vooraan de manifestatie te geraken. Na 45 minuten wandelen ben ik er nog steeds niet geraakt. Ik word gestopt. 

Met veel plezier geef ik een interview aan Victoria Deluxe. De reguliere media vraagt of ik voor hen ook wat wil zeggen. “Neen dank u, tegen jullie heb ik niets te zeggen.” Ik besluit te wachten op de kameraden. Een uur later zijn ze daar eindelijk. We stappen verder richting Zuidstation. Aangekomen eerste evaluatie met kameraden van andere bedrijven en sectoren. Een uur later, er komt nog steeds volk aan. Het zijn er meer dan 40.000, but who cares. Hopelijk wordt de boodschap begrepen.

15u30 terug in A. Afsluitend iets drinken met de kameraden. Eerste pint van de dag. Nooit tijdens de actie, mediageilheid niet aanwakkeren. 

16u03 ‘De loonstop en de maatregelen voor flexibeler werken komen er in ieder geval,’ zegt De Croo in Knack. Zucht. Boodschap dus niet begrepen. Eerste après manifestatie tweet:“Als lispelaar decroo het nt begrijpt schakelen we een versnelling hoger. Deze keer tot op het bot graag. #abvv” Beetje kwaad, wat teleurgesteld. Tweede pintje, tram op en naar huis. Tijdens tramrit media wat doorlopen via smartphone. Tweede après manifestatie tweet:” T is duidelijk. Signaal w genegeerd. Opnieuw en harder. En dan mr zeggen dat wij signalen nt begrijpen. *zucht*.“ I predict a riot.

Het is 23u, Terzake bekijken in uitgesteld relais. Tobback:”Wij houden de armoede stabiel.”Kameraad Tobback, wij kwamen vandaag op straat om ze terug te dringen. Begrijpt u de nuance? Tweet 3:”Armoede stabiel houden is gn verwezenlijking! #tobback #terzaketv” 

Tweet 4:”Index afbouwen=index behouden. Zonder spier te verrekken.  Beschamend! #terzaketv” Waarom zit Tobback er eigenlijk, welke voeling heeft die nog met de werkende mens? Spa en 2014, i predict a riot.

“@terzaketv eens één keer een mens van op de vloer id studio, het zou qua perceptie een wereld v verschil kunnen zijn” Ruim na middernacht, alle media doorlopen. Alles gelezen en bekeken. Her en der wat commentaren over mensen die ergens niet geraakt zijn. Laatste tweet van de dag:”zoveel mensen zonder tv en krant blijkbaar. De crisis zit dieper dan ik dacht. #treintrambusdag #zagen #klagen #staking”

I predict a riot!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!