Nieuws, Lieven DE CAUTER, Victoria Deluxe, DeToekomstfabriek -

De activistische verbeelding – Lieven De Cauter

De activistische verbeelding –  Lieven De Cauter
woensdag 23 januari 2013 10:02

Verbeelding is mateloos, dubbelzinnig, amoreel. Activisme is moreel, duidelijk , rechtlijnig. De meeste acties hebben geen verbeelding, anders wordt het kunst. De utopie nu! De verbeelding van de jeugd is verlamd. There is no alternative! Er is vandaag geen maatschappelijk project , en de jongeren hebben er ook geen nood meer aan. Alles en iedereen is vandaag neo-liberaal! Daarom is de nood aan een tegendiscours zo groot. Maar waar zit dat tegendiscours ? Zizek, Negri/Hardt, Badiou ??! Directe democratie meteen ! Radicale verandering is nodig. Een ecologische wereldwelvaartsstaat! Wie denkt moet het negatieve benadrukken. Woede is een belangrijk affect.

Als ook jij jouw adrenalineniveau voelt verhogen bij het lezen van deze uitspraken, kijk dan zeker  verder naar dit interview  met Lieven De Cauter.

Dit gesprek vond plaats in het kader van De Toekomstfabriek, een project van Victoria Deluxe, Samenlevingsopbouw Gent, ABVV, ACV/ACW Gent – Oost-Vlaanderen, LEF, Masereelfonds Gent, Vrede vzw en Vooruit. Elke organisatie deelt een centrale vraag met elkaar en geïnteresseerde medeburgers. Rond die vragen wordt een reeks avonden opgezet. Acht organisaties, dat zijn acht vragen – die acht Toekomstfabriekavonden vormen tussen november 2012 en juni 2013. 

De activiteitenkalender vind je hier.

Meer interviews vind je hier.

take down
the paywall
steun ons nu!