Samenleving, België, Lokaal, Antwerpen, Nieuwjaarsdrink, Volksfeesten Antwerpen, Niauwjaarswensen Antwerpen, Antwerpen nieuw stadsbestuur -

Nieuwjaarsdrink in Antwerpen

Op zondag 6 januari 2013 nodigde het stadsbestuur de Antwerpenaars uit voor de grote nieuwjaarsdrink op de Grote Markt en de Suikerrui. Tijdens het warm volksfeest werd er getoast op een gelukkig 2013. De feestvierders smulden van soep, frietjes, Bollekes Winterkoninck en van de gemoedelijke sfeer. Voor de nieuwjaarsdrink zakten 15.000 mensen af naar de Grote Markt en de Suikerrui. Alle bezoekers kregen een sjaal van Sporting A cadeau.

zondag 6 januari 2013 22:00
Spread the love

Muziek was er van Los Murginales, één van de echte Antwerpse Murga’s en van Coco Ralado, een Antwerps-Braziliaanse drumband. Er is ook Antwerps straattheater verzorgd door PikzPalace en een echte Belleman maakt de nieuwjaarswensen over. Ook het voltallige (nieuw) stadsbestuur was traditiegetrouw aanwezig.  
De stad trakteerde op:
o    75 vaten Winter De Koninck
o    1000 liter glühwein
o    700 liter warme chocomelk
o    700 liter fairtrade fruitsap
o    1350 liter soep
o    7000 kleine porties frieten met saus (biologische aardappelen)
o    churros à volonté
o    1500 bekers muntthee

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!