Sara Benoy krijgt spreekverbod op medisch congres Ademloos
Ademloos -

Sara Benoy krijgt spreekverbod op medisch congres Ademloos

woensdag 12 september 2012 23:27
Spread the love

Beste mensen van de vierde macht,

Het behoort tot de kerntaken van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om aan preventie en voorlichting te doen. Op een medisch congres had onze dokter Guido Verbeke recentelijk de wetenschappelijk medewerkster van het Z&G gehoord en haar uitgenodigd op ons medisch congres het woord te voeren. Ze sprak over verkeer en gezondheid.

Sara Benoy had dit aanvaard en haar powerpoint was reeds in ons bezit. Ze staat op onze agenda op plaats 1 na de introductie van Prof. Dr. Dirk Avonts die het medisch wetenschappelijke gedeelte coördineert.

Gisteravond na 19 u 30, minder dan 18 uur voor ons medisch congres krijgt Guido Verbeke een zeer onthutste Sara Benoy aan de telefoon. Ze moet van haar “leidend ambtenaar” afzeggen, want “het is een congres van actiegroepen”. Nee, niets aan te doen.

Wij hebben de situatie beoordeeld en besloten dat haar powerpoint zal gepresenteerd worden door prof Dr. Avonts zelf, want niets in deze powerpoint is geen deel van het wetenschappelijk publieke domein. Bij de organisatie van dit congres hadden wij eerder al de weigeringen moeten aanvaarden van de heer Jaak Polen van BAM, overigens zeer correct binnen de week aangekondigd, na
raadpleging van zijn politieke overheid Mevr. Crevits, hij was pas weer beschikbaar na 14/10.

Bij stadsdiensten maakten we hetzelfde mee, na raadpleging van de burgemeester. De actiegroepen stellen vast dat de Vlaamse én Antwerpse overheid in hun schrik voor de mobiliteitsproblematiek de grenzen van de redelijkheid overschrijden.

Ze weten dat ze eigenlijk onverdedigbare standpunten hebben als verdedigers van het BAM tracé. Dus nemen ze hybride standpunten in. “We wachten op de MER, maar ondertussen doen ze in hun beleid alles wat mogelijk is om het BAM tracé door de strot te duwen van de Antwerpenaren, die daar ook nog de factuur van moeten betalen. Of “overkappen tegen 2050”, over 8 burgemeesters dus?!

De actiegroepen worden belemmerd én tegengewerkt in hun fundamentele vrijheden van vergadering en meningsuiting (gasboetes!) , openbare instellingen worden in hun functioneren gefnuikt, allemaal om het eigen politieke electorale belang te dienen.

Mobiliteit mag geen belangrijk thema worden, wat er ook voor moet worden gedaan. waarvan akte.

mvg
Wim van Hees, ademloos.

take down
the paywall
steun ons nu!