Antwerpen, Lokaal, Ademloos, Antwerpen, Stratengeneraal, Merksem Leefbaar, Deurne Leefbaar -

Een gezonde protestmars

[Antwerpen] Ademloos, stRatengeneraal, Merksem Leefbaar en Deurne Leefbaar hielden zondag een mars tegen de geplande 'paperclip' en voor de overkapping van de ring. Die paperclip is nodig indien de oosterweelverbinding wordt uitgevoerd zoals nu door BAM gepland is. Het Meccano tracé van Ademloos/stRatengeneraal blijft de gedroomde oplossing.

maandag 18 juni 2012 03:22
Spread the love

Honderden bezorgde omwonenden kwamen op straat om te eisen dat het meccano tracé wordt uitgevoerd en de leefbaarheid van hun buurt verzekerd blijft, zelfs verbeterd als ook de overkapping gerealiseerd zou kunnen worden. Het ene is onlosmakelijk verbonden met het andere. De beslissingen worden genomen op het stadhuis of in één of andere commissie waar andere belangen primeren boven de gezondheid van de mensen die dagelijks de last moeten dragen van stof en lawaai.

Het meccano tracé leidt de drukte af via industriegebieden of dun bevolkte plaatsen, maar wordt gedwarsboomd door de regering o.a. door een gevangenis zo te plaatsen dat het geplande traject geen aansluiting kan vinden op de E17.

Nu de verkiezingen naderen is het moment gekomen dat ‘de vragende partij’ (de burgers/kiezers) hun stem laten horen, ook in deze materie. Ademloos doet dan ook een oproep om te stemmen voor een partij die gunstig staat t.o.v. het meccano tracé. Andere sprekers van diverse partijen (o.a. Groen, PvdA, VB, Merksem Leefbaar en Deurne Leefbaar) sluiten zich daarbij aan.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!