Een park boven de tunnel.
Lokaal, Ademloos, Wim van hees, Antwerpen, StRaten-generaal, Peter Holvoet-Hanssen, Picknick, Craeybeckxtunnel, SOS Zurenborg, Kattendijktango -

Picknick boven een tunnel: een Ademloos spektakel

ANTWERPEN - Ademloos en stRaten-generaal opperen al jaren dat het BAM-tracé dat de Antwerpse ring moet sluiten geen goede oplossing is voor de mobiliteit en de gezondheid van de omwonenden. Zij stellen een alternatieve route voor (het Meccanotracé) die meteen de mogelijkheid biedt een stuk van de ring te overkappen en er een groene zone op aan te leggen. Om dit nogmaals onder de aandacht te brengen organiseerden ze een picknick bovenop de Craeybeckxtunnel.

maandag 1 oktober 2012 17:56
Spread the love

De overheid liet een studie maken waar ze dan de conclusie uit trokken dat een (zeer beperkt) stuk van de ring overkapt zou kunnen worden. De studie ging echter uit van het geplande BAM-tracé – nu met tunnel sinds de burgers van Antwerpen in een referendum de Lange Wapperbrug wegstemden – en niet het alternatieve Meccano-tracé, dat door hen zelfs niet met een studie bedacht werd. 

Dat overkapping best mogelijk is wordt bevestigd door het feit dat dat aan de Antwerpse ring reeds dertig jaar realiteit is. De aansluiting van de E19 op de ring gebeurt door een overkapte tunnel. Die oplossing was destijds (1981) nodig om de geluids- en milieuhinder voor het Middelheim- en Sint-Augustinusziekenhuis in te perken. In het meest oostelijke deel van het Middelheimpark zijn duidelijk de verluchtingscabines voor de tunnel te ontwaren.

Een ideale locatie om de eisen en wensen van Ademloos nogmaals in de verf te zetten. Een nazomerse picknick waar naast de boodschap vooral veel ontspanning en vertier was. Sprekers waaren o.a. Paul Schrijvers,  Annemie Sauer, Lebuïn D’Haese, Yvonne Walter, Manu Claeys, Christian Leysen, Peter Holvoet-Hanssen en Wim Van Hees.

take down
the paywall
steun ons nu!