Een uitgestoken hand

Een uitgestoken hand

maandag 30 april 2012 13:34
Spread the love

Her en der horen wij dat de Islam een gevaar is voor het westen. De Islam wordt voortdurend aangevallen door anderen , De Islam wordt geassocieerd met islamitische instellingen die in eerste instantie, niet geloofwaardig zijn op verschillende vlakken.

Eigenbelang primeert bij hen, zakkenvullers corrupt, dat hebben wij dankzij de media vernomen. Maar dat wist ik al lang dat die praktijken bestaan.

Ik wil het niet hebben over mij, maar ik moet toch even duidelijk maken, wie ik ben en waarom deze open brief. Ik ben iemand van de tweede generatie , opgegroeid in de wijk Brugse poort, 1968.

Daar is de eerste moskee ontstaan, mijn vader was op dat moment medestichter.Toen ik vrij jong was voelde ik mij vrij goed in de moskee. Maar naarmate je ouder wordt, stel je vast dat er een aantal dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen.

Sedert dien begon ik vragen te stellen hoe het komt, ik begon kritisch te zijn, Ik vind het heel spijtig dat verantwoordelijken van islamitische instellingen in België, een onverantwoorde houding nemen . Spijtig genoeg zijn wij Arabieren verdeeld ,dat is altijd zo geweest. Onze Profeet Mohamed kon op alle vlakken scoren in de positieve zin. Hij was ongelooflijk diplomatisch, een open persoon. Met zijn aanpak kon hij mensen verenigen. Onze profeet deed alles voor de mensen, eigenbelang was uitgesloten.

Het probleem bij de Arabieren is dat wij niet instaat zijn om met elkaar samen te werken. Openheid , participatie, transparantie is onbestaande. We moeten ons de vraag durven stellen, hoe kunnen we anders samenleven in de toekomst. Dat geldt ook voor de westerse samenleving en de islamitische gemeenschap .

Er is veel meer angst dan vroeger in alle bevolkingsgroepen en politici misbruiken die angst voor politieke doeleinden. We moeten ons de vraag durven stellen zijn we goed bezig? Het antwoord is neen.

Door onze praktijken wordt de Islam onterecht bekritiseerd. De open brief is gekomen uit engagement enerzijds en anderzijds, Vlaamse collega’s op mijn werk stellen op regelmatige tijstippen vragen inzake islambeleving in Vlaanderen.

Zie je, men wordt steeds geassocieerd met de Islam, gelukkig wordt ik graag gezien door mijn aanpak en dat is heel eenvoudig. Probeer een middenweg te zoeken, niet provocerend optreden. Ik heb geleerd in de Westerse samenleving om taboes te doorbreken, en ik dank mijn ouders die mij goed opgevoed hebben.

Ik vind dat publieke opinie recht heeft op informatie. Als moslim op de eerste plaats ben ik bereid om met anderen mijn visie te delen, en dat kan op vele vlakken. Ik hoop dat het nog goed komt, optimistische houding is aangewezen .

Respect voor elkaar hebben is de boodschap.

EENHEID

Said buimejene

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!