Interreligieuze gebedswake aan gesloten centrum Brugge
Illegalen, Gesloten centra, Interreligieus -

Interreligieuze gebedswake aan gesloten centrum Brugge

maandag 12 december 2011 11:51
Spread the love

Op 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens, hielden meer dan 40 mensen een gebedswake aan het gesloten centrum ‘De Refuge’ in Brugge.

Het opzet van de gebedswake was interreligieus: katholieken, protestanten, moslims en boeddhisten spraken zich samen uit tegen de onaanvaardbare opsluiting van mensen in gesloten centra. Jaarlijks worden meer dan 7000 mensen opgesloten in één van de zes gesloten centra die ons land rijk is. Een zevende centrum is in aanbouw.

De deelnemers aan de gebedswake protesteerden op een serene en vreedzame manier tegen wat zij ‘een aanfluiting van de fundamentele mensenrechten’ noemen en de mensonwaardige omstandigheden in deze detentiecentra.

Getuigenissen uit de centra werden afgewisseld met zang, meditatie en gebed.  

take down
the paywall
steun ons nu!