Nieuws, België, Vluchtelingen, Steenrock, Gesloten centra, Dossier:vluchtelingen -

Maak muziek, geen gesloten centra

Maak muziek, geen gesloten centra
maandag 9 mei 2011 19:27

Op zaterdag 7 mei vond de tweede editie van ‘Steenrock’ plaats, een muziekfestival voor het gesloten centrum 127bis.

De organisatoren, CRER en Bruxelles Laïque, wilden met het festival de gesloten centra onder de aandacht brengen. Het festival werd opgeluisterd door Les Vrais Majors, de poëzie van Jah Mae Kan en de muziek van Terra Brasil, La Clinik du Dr Poembak, Erland, Dan T, Turdus Philomélos, Skarbone 14, Jupiter & Ma Shi Faï en Dj Sargento (Sergent Garcia), die speciaal uit Spanje was overgekomen.

Naast het gesloten centrum van Steennokerzeel staat er een nieuw gesloten centrum, de Caricole genoemd omwille van z’n ronde vorm. Het is beveiligd met een gracht en elektrische hekkens en wordt bekritiseerd omwille van z’n ontwerp dat ervoor zorgt dat de bewoners geen contact kunnen hebben met de buitenwereld. Het nieuwe centrum, 127 tris, zou in juni in gebruik genomen worden en 127 bis vervangen.

Steenrock bracht zo’n 600 manifestanten op de been.

take down
the paywall
steun ons nu!