Verslag, Nieuws -

Marc Leemans wordt (bijna zeker) nieuwe ACV-voorzitter

De kans dat Marc Leemans de nieuwe voorzitter van het ACV wordt, is nu wel heel groot. Bij de christelijke vakbonden wordt de voorzitter verkozen door de Algemene Raad tijdens een geheime stemming. De Algemene Raad bestaat uit 500 vertegenwoordigers van verbonden en beroepscentrales.

dinsdag 10 mei 2011 13:36
Spread the love

Marc Leemans is de enige kandidaat die wordt voorgedragen. De Algemene Raad hakt de knoop door op 24 mei.

Leemans, geboren in 1961, is sinds 1999 nationaal secretaris van het ACV. Hij legde zich toe op het arbeidsrecht en de ondersteuning van de ondernemingswerking. Hij begon zijn loopbaan bij het ACV als medewerker van de studie- en vormingsdienst van ACV Energie Chemie. In 1996 werd hij nationaal secretaris van die centrale.

Bij het ACV ligt de duur van het voorzitterschap niet vast. De pensioenleeftijd is de enige limiet. Het werk van de voorzitter wordt wel om de vier jaar geëvalueerd door een congres.

take down
the paywall
steun ons nu!