Broodroof! Wij zijn ook van A
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Basta, Broodroof, Zone 2060 -

Broodroof! Wij zijn ook van A

dinsdag 10 mei 2011 11:05
Spread the love

ANTWERPEN – Op het De Coninckplein in Antwerpen was het protest te horen van de getroffen uitbaters, Basta en wijkbewoners in de zone 2060 tegen het gemeenteraadsbesluit betreffende het sluitingsuur.

De besluiten betreffen o.m. wijzigingen in de politiecodex met als doel ‘de leefbaarheid te verbeteren’ om de overlast die – nachtelijke – openbare dronkenschap en drinkgedrag in de openbare ruimte tout court veroorzaken, te bestrijden.

In één adem keurde het college de maatregel mee goed om bepaalde cafés en theehuizen in zone 2060 een sluitingsuur op te leggen. De actievoerders kunnen zich daar niet in vinden en gaan op 30 mei aan de gemeenteraadsleden een petitie afgeven met de vraag om het verbod in te trekken.

De petitie ondertekenen kan op www.basta-online.be

take down
the paywall
steun ons nu!