Wim Van Hees van Ademloos was een van de sprekers die voor de stormloop nog even duidelijk maakten waar het in feite om gaat. Het bos is naast een noodzakelijke groene long ook een geliefkoosd speelterrein voor kinderen. Door de plannen van BAM om een tunnel aan te leggen op het Lange Wapper tracé zou het grootste deel van het bos verdwijnen.

Na de werken zou het bos dan (gedeeltelijk) terug aangelegd worden, maar dan nog duurt het decennia voor het weer de groene luister van nu kan herscheppen. Het alternatieve tracé van Stratengeneraal en Ademloos ligt een stuk noordelijker en behoud veel meer natuur.

Nieuws, Antwerpen, Ademloos, Wim van hees, Antwerpen, Pasen, Sint annabos, Paaseieren, Jef van de wiele -

5000 paaseieren in Sint-Annabos

maandag 25 april 2011 09:09
Spread the love

Een resem verenigingen waaronder Ademloos en Natuurpunt organiseerden op paasdag een actie voor het behoud van het bedreigde Sint-Annabos in Antwerpen. Ze deden dat met paaseitjes, iets wat kinderen zeer zeker verwelkomden. De opkomst was dan ook talrijk.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!