Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Kinderen, Antwerpen, Buurtsport, Aeyc, Sporten -

Antwerpse kinderen bewegen op Start to Move

ANTWERPEN - Op zaterdag 9 april bracht Buurtsport Start to Move naar Park Spoor Noord. Deze dag met sportactiviteiten is het startschot voor ‘Move It‘, een sportfeest tijdens de paasvakantie. De stad Antwerpen bood kinderen van 0 tot 16 allerlei sportactiviteiten aan. De organisatie hoopte op 1.500 deelnemers.

dinsdag 12 april 2011 12:15
Spread the love

Bakfiets

“We wilden kinderen warm maken voor Move It”, vertelt Sarah Van Ouytsel van Buurtsport. “Move It is twee weken sport tijdens de paasvakantie. Start to Move geeft een voorsmaakje van het programma.”

Met veertien dagen gratis sporten hoopt Buurtsport jongeren uit tien Antwerpse wijken aan te spreken. Om het evenement van Luchtbal tot het Kiel te promoten, haalde Antwerpen een handvol bakfietsen uit de stal.

Gewapend met een radio trokken jongeren op pad in Antwerpen. “Zet een fiets met een loeiharde radio voor een school of een plein en je bereikt veel meer dan met een flyer”, zegt Van Ouytsel.

Abdullah zonder vrees

Kinderen tot en met 16 jaar genoten van allerlei leuke sporten. Muurklimmen, balletjes werpen, koeien melken … zijn maar een greep uit wat er te beleven was in Park Spoor Noord.

De lange wachtrij hield de broertjes Mohammed en Abdullah Turqui niet tegen om de metershoge klimmuur op te klauteren. De twee waren niet aan hun proefstuk toe. “Wij gaan elk jaar muur klimmen met Buurtsport, dus we zijn niet echt bang als we daarboven staan”, vertelt Mohammed.

Van schmink tot koeien melken

Vrijwilligers toverden met schmink de gezichtjes van de allerkleinsten om tot tijgers, stripfiguren en prinsesjes. De piepjonge Lina El Marbuta glunderde trots toen ze als prinses buiten wandelde en verlegen vertelde dat ze de Speelbus erg leuk vond. “In de bus kon ze op de glijbaan en in het ballenbad”, verklaart haar neef.

Voor Sammy Nassiri vormde het melken van houten koeien het hoogtepunt van de dag. De lange wachtrij aan het minivoetbal deerde hem niet. “Ik ga zoveel mogelijk deelnemen aan de activiteiten tijdens de paasvakantie.”

Jeugdbewegingen

Jobstudenten, vrijwilligers en verschillende jeugdbewegingen leidden de dag in goede banen. Linde Goossens van de Scouts Ranst gaat dit jaar op kamp naar Kroatië. Een dag werken op Move It drukt de kostprijs: “25 euro per persoon helpt zeker, maar ik sta hier vooral voor mijn plezier.”

Leila Alsulaiman solliciteerde een week geleden via de website van de stad Antwerpen: “Mijn mama werkt bij ‘t stad en vertelde me over vacatures voor jongerenhoofdstad. Ik studeer communicatiemanagement en ik wil later graag evenementen zoals ‘Move It’ organiseren. Door het evenement gratis te maken, bereik je veel mensen.”

Leila ziet dit ook als een leuke manier om geld te verdienen: “Met dit prachtige weer kinderen laten spelen en je amuseren is easy money!”

‘Move It’ loopt tot 24 april in Antwerpen-Centrum, Hoboken, Kiel, Oud-Berchem, Oud-Borgerhout, Antwerpen-Noord, Deurne-Noord, Luchtbal en Oud-Merksem.

© 2011 – StampMedia – Tekst en foto’s: Vincent Buyssens

take down
the paywall
steun ons nu!