Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Generatie A, Aeyc -

Jonge breinen achter Generatie A overwinnen obstakels

Generatie A, het communicatiebureau van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad (AEYC), zit met het startschot in het vooruitzicht tot over de oren in het werk. De jonge creatievelingen van Generatie A moeten best wat hindernissen overwinnen. Er zijn zo veel verschillende zaken om rekening mee te houden.

maandag 28 februari 2011 21:51
Spread the love

“Generatie A is laat opgestart. Het was in het begin wat zoeken, het is iets volledig nieuw. Qua budget en tijd is niet altijd alles mogelijk”, zegt Kate Bellefroid. “Het is een gigantisch project, maar alles verloopt goed binnen de groep”, vertelt Thomas Van Orshaegen.

“In de huisstijl van het marketingbureau van de stad passen is echter niet altijd gemakkelijk ”, geeft Alec D’hondt toe. “Onze ontwerpen moeten anders en jong zijn. In het begin vloekten we daar wel eens op, maar nu loopt het al vlotter. Bovendien is het normaal dat een stad zijn eigen stijl heeft.”

Generatie A krijgt steun van communicatiebureau Boondoggle. “Boondoggle is onze creatief directeur”, vertelt Jolien Tuyteleers. “Ze bepalen wat goed is en wat niet en als we ergens niet uit geraken geven ze een andere insteek. Daarnaast hielpen ze bij de organisatie van onze tv-spot.”

Vrijdag 4 en zaterdag 5 maart vindt het startweekend plaats in Antwerpen-Centraal. Op de sociale netwerksite Facebook hebben zich al zo’n drieduizend aanwezigen gemeld. “Er zal een massa volk zijn zaterdag op Club Centraal, maar ook op het Kievitsplein is van alles voorzien. Studio Brussel zendt er onder meer live uit”, vertelt Kate. “Een evenementenbureau plande het, alles zal zeker in orde zijn. Iedereen zal een stukje kunnen meepikken van het feest”, verzekert Thomas.

Na het startweekend vliegt Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad er stevig in en zal ook Generatie A met nieuwe campagnes komen, al staat nog niet vast welke. Voor het volledige programma, met onder meer de kortfilm ‘Nicht’ en ‘Stadsmusjes met Groene Vingers’, kan je terecht op www.aeyc2011.be.

© 2011 – StampMedia – Tekst: Nele Lauryssen, Foto: Arno Lemmens

take down
the paywall
steun ons nu!