De Scheldewijding, nog aangekondigd in de oorspronkelijke folder (links) en vervangen door een nieuwe folder op zondag (rechts).

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Processie, Scheldewijding, Sint-Pauluswijk -

Antwerpen: Scheldewijding 2010 geschrapt!

donderdag 7 oktober 2010 15:35
Spread the love

ANTWERPEN – De zegening en Scheldewijding in Antwerpen (altijd op de eerste zondag van oktober), ging dit jaar niet door.

Monseigneur Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, was zaterdag de opgemerkte gast op een bijeenkomst in Leuven met slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. De bisschop was na afloop niet goed van wat hij daar had gezien en gehoord.

Voor de eerste keer leidde hij zondag 3 oktober de pontificale mis in de Sint-Pauluskerk en liep hij daarna mee in de traditionele processie.

Het was dit jaar een zeer ingekorte processie – onder streng politietoezicht bovendien. Er werd rekening gehouden met incidenten, maar alles verliep rustig.

Persfotografen waren echter persona non grata op deze optocht. “We zijn ze liever kwijt dan rijk”, was te lezen op vrijwel elk gezicht van de omstanders.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage over deze plechtigheid: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625110326630/show/

take down
the paywall
steun ons nu!