Lokaal, Genk, Games, LAN-party -

Driedaags Genks game-evenement trekt nog geen meisjes

Genk in-Game is een driedaags game-event dat plaatsvindt in Foyer Stadhuis Genk op 7, 8 en 9 mei. Het gaat om een LAN-party, wat betekent dat de deelnemers via een netwerk met elkaar gamen. Hoewel er ook vrouwelijke gamers zijn, hebben die zich nog niet ingeschreven voor Genk in-Game.

vrijdag 16 april 2010 15:59
Spread the love

Drie dagen lang wordt de foyer verdeeld in twee ruimtes, de LAN-ruimte en een publieke ruimte, waar iedereen welkom is en op uitgestalde consoles – bijvoorbeeld Playstation 3, Xbox 360, Wii – vrijblijvend en gratis kan spelen. De LAN-ruimte is een afgesloten ruimte waar enkel ingeschreven gamers elk uur van de dag kunnen gamen.

Hormonen

Momenteel zijn er negentig ingeschrijvingen, maar daar zitten nog geen vrouwelijke gamers bij. “Het komt wel meer en meer op, de vrouwelijke gamers. Het genre RPG – Role Playing Games – telt een hoog aantal vrouwelijke speelsters, bij het schietgenre is dat minder”, zegt een van de organisatoren van Genk in-Game, Abdelyalil Arfalia.

“Mannen zijn competitiever ingesteld dan vrouwen, zelf speel ik meer voor het plezier en ontspanning”, legt Treesje Vanhaeren (26) uit. Zij is gamer en mede-organisator van Genk in-Game. “Vaak hebben mannen niet door dat ze tegen een vrouw aan het spelen zijn. Als ze dat eenmaal weten, zijn ze verbaasd en dan ontstaat er wel respect. Er zijn er ook een hele hoop mannen die zich dan pas willen bewijzen, omdat ze niet willen onderdoen voor een vrouw. Maar dat heeft meer te maken met hormonen dan met respect. Gamen is gewoon een kwestie van oefening, mannen en vrouwen kunnen het na wat oefening even goed.”

Legertenten

Dit is de tweede editie van Genk in-Game. De eerste editie vond eind december 2008 plaats en was toen een ééndaags concept met 55 ingeschreven gamers. Intussen is Genk in-Game uitgegroeid tot een driedaags game-evenement met een militair thema en allerlei accesoires zoals jeeps, zandzakken en legertenten. Hiermee willen ze zichzelf onderscheiden van andere LAN-Party’s.

LAN is een lokaal netwerk zonder internet. Gedurende de drie dagen is er echter wel internettoegang beschikbaar voor diegenen die ook met mensen buiten het stadhuis willen gamen.

De LAN-area was oorspronkelijk strikt bedoeld voor pc-gamers, maar omdat de vraag naar console-gaming – Playstation 3, Xbox 360 – steeds groter werd, besloot de organisatie dat ook gamers met hun eigen console en tv 24 op 24 de LAN-area mogen betreden.

Meer info op www.genkingame.be

© 2010 – StampMedia – Sofie Bozzelli

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!