“Het is alles of niets voor Sugar Jackson”
Lokaal, Sport, Stampmedia, Sugar Jackson -

“Het is alles of niets voor Sugar Jackson”

Vrijdag 19 maart is het ‘Sugar Time’ in de Antwerpse Lotto Arena. Het hoogtepunt van het internationaal boksgala ‘Night of the fight V’ is het gevecht tussen Sugar Jackson en de Amerikaan Randall Bailey. Er staat veel op het spel. De winnaar van deze kamp komt op de tweede plaats te staan en zal bijgevolg de regerende wereldkampioen Jan Zaveck uitdagen.

woensdag 17 maart 2010 15:39
Spread the love

Manager Louis De Vries benadrukt het belang van het boksgala. “Het is de belangrijkste kamp ooit. De winnaar heeft alles, de verliezer verdient minder geld en moet meer tijd steken in het heropbouwen van zijn carrière. Veel hangt af van één uitslag. Het is alles of niets.”

Whereabouts geven kracht

“De vrijspraak in de whereabouts-affaire heeft mij extra kracht gegeven”, zegt Sugar Jackson. “Het leek wel of alles en iedereen zich tegen mij keerde in die periode. Toen ik hoorde dat ik vrijgesproken was, wilde ik meteen opnieuw boksen.”

Coach Renald De Vulder zag zijn oogappel ook sterker worden. “Sugar dacht dat het afgelopen was door de verdachtmakingen en kampte met enorm veel twijfels. Na de vrijspraak was hij zo blij als een klein kind.”

The Knock-Out King

“We willen het publiek de kans geven om een wereldspeler aan het werk te zien.” Aldus Carl Huybrechts, begeleider van Jackson. De Amerikaanse tegenstander Randall Bailey (35) is niet van de minste. Zijn bijnaam luidt dan ook ‘the Knock-Out King’. Hij won 40 van zijn 47 beroepskampen, waarvan 35 gewonnen door knock-uit.

De Amerikaan had nog niet veel gehoord over Sugar Jackson. “Ik heb op internet informatie moeten opzoeken over Jackson. In Amerika is hij niet bekend. Als hij vrijdag verliest, zal hij wel bekend worden in Amerika”, zegt een zelfverzekerde Bailey.

“Amerika is maar een naam”

Jackson probeert nuchter te blijven. Hij bereidt zich mentaal voor en probeert zich rustig te focussen. “Mijn tegenstander is een Amerikaan, maar hij doet hetzelfde als ik. Het is niet omdat hij van Amerika komt, dat ik in mijn broek moet schijten. Het is de beste die vrijdag zal winnen.”

Internationaal evenement

Ook de scheidsrechters die zijn benoemd voor ‘Night of the fight V’ behoren tot de absolute wereldtop. Bovendien bestaat het nevenprogramma uit twee zwaargewichten en een gevecht om de vacante titel van de Benelux bij de zware middengewichten. Daarbij krijgt het publiek onder meer de Belgische Kampioen Selaydin Koxha te zien.

Tweedelig voorbereidingsplan

Renald De Vulder heeft zich zo goed mogelijk voorbereid op de kamp. “We hebben twee plannen. Het eerste plan draait om de tegenstander. Sugar en ik hebben de beelden van Randall bekeken en zo kan hij zich afstellen op de bokswijze van de tegenstander. Bij het tweede plan is de boodschap: wees jezelf en zorg ervoor dat je wint. Jackson is heel goed bezig. Na de training oefent hij thuis op zichzelf. Hij komt ook zelf met ideeën en oplossingen af. Wij zijn er klaar voor!”

© 2010 – StampMedia – Laure Van Gestel

take down
the paywall
steun ons nu!