Samenleving, Lokaal, Molenbeek, Foyer, Marandy, Jef, Van Damme -

Wandelen in Molenbeek met Jef Van Damme

Wandelen in Molenbeek met Jef Van Damme
dinsdag 16 maart 2010 11:32

Jef Van Damme, (Gent, 1979), Vlaams SP.A-schepen in Molenbeek, Brussels parlementslid en een overtuigd fietser.

“Mijn droom voor het gemeenteplein is dat het weer wordt zoals vroeger, het plein zoals we het op de oude postkaarten van Molenbeek zagen: een plein met spelende kinderen, met een paar bankjes. Een plein ook zonder auto’s. We hebben alvast een studie gelanceerd voor de bouw van een ondergrondse parking. Voor Brussel is dat nog iets revolutionairs: we gaan de auto’s onder de grond steken.”

En verder: Van Damme over mobiliteit en éénrichtingsverkeer, over midden op straat kunnen staan, over de voetgangersbrug van een Russisch dichter en Molenbeeks beeldend kunstenaar, over naast trams (5 metrostations in Molenbeek!) ook auto’s onder de Brusselse grond te steken.

www.foyer.be

take down
the paywall
steun ons nu!