Samenleving, Gender, Allochtonen, Emancipatie, Stereotiepen -

Genderbewuste ouders gezocht

Het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen (SAMV), vraagt ter gelegenheid van vaderdag meer aandacht voor de genderverhoudingen binnen het gezin. Nog te vaak zitten ouders vast in de traditionele rolpatronen.

vrijdag 4 juni 2010 16:16
Spread the love

Het tijdschrift Klasse publiceerde onlangs haar ‘paparapport’, een bevraging bij duizend kinderen.Daarin werd aangetoond dat de grote meerderheid van de kinderen en jongeren vindt dat hun vader te veel werkt en nooit thuis is.

SAMV, het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen, vraagt aandacht voor het feit dat nog te veel ouders vastzitten in de traditionele rolpatronen van de mannelijke kostwinnaar en de huisvrouw. Dat is niet anders bij allochtone gezinnen. SAMV lanceert naar aanleiding van vaderdag een nieuwe campagne rond genderstereotiepen.

‘Gezocht: genderbewuste ouders’ is een educatief pakket, ontwikkeld om het bewustzijn aan te wakkeren over genderstereotiepen in de opvoeding. Daarbij is er uiteraard verhoogde aandacht voor de bijkomende uitdagingen vanuit de migratiecontext. Denk maar aan de rol van de uitgebreide familie, religieuze denkbeelden,…

take down
the paywall
steun ons nu!