Dankzij uw steun zien we de toekomst weer even door een roze bril. DeWereldMorgen.be is voor een groot stuk afhankelijk van lezers die uit sympathie of uit overtuiging maandelijks of regelmatig een som op onze rekening storten.

U was de afgelopen weken met velen om dat te doen. We haalden ruim 22.000€ op. Het helpt om dit jaar niet in het rood te eindigen. Waarvoor dank. En mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan kan u nog altijd uw overschrijving maken.

De komende maanden beloven onrustig te worden. De regering-Michel en ook de Vlaamse regering kondigden besparingsplannen aan waartegen de vakbonden storm lopen. De culturele wereld en sociale organisaties verenigden zich in Hart boven Hard.

DeWereldMorgen.be staat klaar om alle facetten van dit protest in beeld en woord te vatten. Er blijft nood aan kritische en onafhankelijke media. Wij gaan er tegenaan en hopelijk zullen we u de komende weken wel ergens – op straat, aan een stakerspost of op een debatavond – tegen het lijf lopen.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

KTA Wollemarkt, interculturele oase in hartje Mechelen

dinsdag 5 juni 2012

MECHELEN - Concentratiescholen kampen al jaren met een slecht imago. Vaak staan ze synoniem voor overlast, taalproblemen en leerachterstanden. In Mechelen is er een concentratieschool die de vooroordelen uit de wereld helpt en een voorbeeld is voor veel andere scholen in België. Het inspirerende verhaal van KTA Wollemarkt.

© 2012 - Paradigm/StampMedia

reageer

2 reacties

  • door Manu op woensdag 6 juni 2012

    KTA Wollemarkt is net een schoolvoorbeeld van een school waar héél wat problemen zijn : gedrags- en tuchtproblemen met leerlingen, leerkachten die worden uitgescholden, er vliegt al eens een stoel door een leslokaal. Vuile wanordelijke lokalen doordat vrijwel niemand verantwoordelijkheden (ook de leerkachten niet) opneemt met betrekking tot het in orde houden van de lokalen, vaak onaangepaste leslokalen, soms met gevaar voor de eigen gezondheid. Slechte organisatie, kwakkelend beleid....Leerlingen die de zaak doorzien, houden het na één schooljaar voor bekeken en zoeken zelf een andere school... Die naïvelingen van Stampmedia lopen blijkbaar met een blinddoek rond en hebben nog héél veel te leren....

    • door Inge Van de Merlen op zaterdag 9 juni 2012

      Mijn dochter is 4 jaar geleden op deze school gekomen. Sindsdien is het met haar alleen maar bergop gegaan. Haar prestaties zijn super geworden, tegenover minimaal op de vorige school. Ze is helemaal opengebloeid en ik heb ondertussen ook het gevoel gekregen dat ze nu een goeie toekomst voor zich heeft, terwijl ik voordien eerder vertwijfeld was. Op de vorige school werd enkel met tuchtprocedures en sancties gewerkt. Op deze school begeleidt men de leerlingen. Men ziet hier leerlingen als individuen met een eigen persoonlijkheid en elk met zijn/haar eigen competentie. Ik ben er heel tevreden over. dikke pluim voor KTA Wollemarkt.

Lees alle reacties