Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

30-urige werkweek: te gek voor woorden?

De combinatie van gezin en werken is voor veel koppels of alleenstaanden met kinderen niet gemakkelijk. Naast het huishoudelijk werk en het opvoeden van de kinderen komen er vaak nog andere onbezoldigde zorgtaken bij. Het leidt bij velen tot stress en burn-outs. De Vlaamse vrouwenbeweging Femma wil naar een 30-urige werkweek mét loonbehoud. Helemaal geen gek idee, zeggen ze:
woensdag 8 maart 2017

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

  • door Piet De Pauw op woensdag 8 maart 2017

    Er wordt geen antwoord gegeven op volgende vragen: - waarom zou iemand die meer dan 30 uur per week wil werken, niet meer dan 30 uur per week mogen werken? - waarom dwang gebruiken tegen die persoon?

  • door Carlos Pauwels op zaterdag 11 maart 2017

    Al eens aan de concurrentiepositie van onze bedrijven gedacht? Als onze handelspartners dat nu ook eens deden. Dan is er misschien perspectief. Maar dan is men vertrokken om dat wereldwijd in te voeren. Voor mij niet gelaten. Maar uitvoerbaar? Volgens mij absoluut niet haalbaar. Misschien moeten de gezinnen eens beter plannen, wat haalbaar is en wat niet. En vooral misschien eens wat minder hebberig zijn. Dat laatste is de vergelijking die ik maak met mijn gezin en hoe wij het gedaan hebben en er bovendien gekomen zijn zonder geldzorgen en niets te kort voor wat wij wilden.Maar nu leven we in een andere tijd. Ik heb een kleindochter van 14 die zegt tegen haar moeder (mijn dochter) dat ze uit de middeleeuwen komt. U moet niet vragen van waar mijn vrouw en ik dan komen. Maar wij hebben geen stress en geen burn out, nooit gehad. En ten slotte: er stelt zich een bijkomend probleem. Het is hen gegund, maar waar gaat het land het geld halen voor de hogere pensioenen?

  • door Bernard Claeys op zondag 12 maart 2017

    Niemand is verplicht van voltijds te werken, maar gelijk loon voor gelijk werk, betekent dat wie minder werkt dan de rest, ook minder betaald wordt. De vergelijking met vrouwenstemrecht gaat niet op. Vrouwenstemrecht was gewoon een kwestie van gelijkheid springvorm, dit hier niet.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties