De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Youth for Climate

Zuhal Demir moet haar verantwoordelijkheid opnemen

Youth for Climate, gesteund door de Klimaatcoalitie hield vandaag een actie voor het kantoor van Vlaams minister van Milieu Zuhal Demir in Sint-Joost-ten-Node. Met de actie willen ze hun  woede tonen na de weigering door de minister van de Milieu om deel te nemen aan de High Ambition Coalition, voorgesteld door The Republic of the Marshall Islands(RMI). 

woensdag 10 november 2021 15:56
Spread the love

Met haar poging tot heronderhandelen wat betreft de Europese klimaatdoelstellingen en het blokkeren van de Europese Unie in het ondertekenen van deze coalitie, verhindert Zuhal Demir zo de deelname van België.

We zijn geschokt te constateren dat één van de vier ministers van Milieu van ons land nog steeds weigert de verantwoordelijkheid op te nemen in aanpak van de huidige klimaat- en sociale crisis.

De keuzes van Zuhal Demir versterken de beschamende positie van België, die lager in de rangschikking staat dan China en India in de climate change performance index.

We kunnen andere landen niet langer veroordelen voor hun gebrek aan ambitie als die van ons zo goed al onbestaand is. Het wordt tijd dat minister Demir de verantwoordelijkheid opneemt. We staan ​​erop dat ze eindelijk doet waarvoor ze werd verkozen, we willen geen loze beloften meer.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!