De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ZONDAG 14 maart –> 14u betoging op ‘t Zand (Brugge)
Betoging, Actie, Lappersfortbos, Brugge, Geweldloos, Burgerrechten, Multinationals -

ZONDAG 14 maart –> 14u betoging op ‘t Zand (Brugge)

donderdag 11 maart 2010 14:47
Spread the love

 Beste,

Na de hardhandige ontruiming en kap van het Lappersfortbos te Brugge, zijn we niet van plan zomaar de strijdbijl te begraven. Zondag 14 maart komt er een solidariteitsbetoging voor de mensen die mishandeld geweest zijn door de politie op 4 maart.

http://lappersfort.blogspot.com/2010/03/ontruiming-lappersfort-verdriet-en-pijn.html

Ook voor ONS (ook het uwe) leefmilieu die alsmaar meer een meer met beton overgoten wordt door de kapitalistische multinationals, die trouwens al meer dan winst genoeg maken om ALLE mensen in Europa, of TWEEDERDE van Afrika, een waardig leven te kunnen bezorgen zonder honger en miserie. 

Ook voor de bescherming van de mensenrechten, de burgerrechten. Na de marteling en arrestatie van de bezetters, werden ze overgebracht naar de refuge, gesloten asielcentrum te Brugge, waar ze verder fysieke en mentale mishandeling ondergingen, waar ze zonder dekens, mogelijkheid tot toiletgaan of advocaat bezoek meer dan 48uur (5 dagen zelfs!!) hebben vastgezeten! 

een quote van een relflik op de betoging na de ontruiming van het Lappersfort:  “vandaag geen recht van vrije meningsuiting, democratie bestaat hier niet!”  Wel ik moet hem jammergenoeg gelijk geven, democratie bestaat niet en recht van vrije meningsuiting is al even moeilijk te vinden. 

Vandaar zondag betoging, laat uw stem horen! Bescherm onze zuurstof, onze bossen. Laat je niet zomaar aan de kant schuiven door de grootmachten, maar neem je eigen leven terug in handen! Kom mee zondag en verzet je GEWELDLOOS voor het behoud van uw zuurstof!!

TOT ZONDAG!

take down
the paywall
steun ons nu!