De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Youth Fashion Night: paradepaardje van de koekenstad
Mode -

Youth Fashion Night: paradepaardje van de koekenstad

dinsdag 17 mei 2011 18:02
Spread the love

Het eerste luik betrof een gelegenheid tot swapping, een hip fenomeen dat overgewaaid komt uit Amerika. Swapping is een systeem om kleding te ruilen met andere modefanaten. Je kon je oude kleren afgeven en in ruil kreeg je punten toebedeeld door iemand met verstand van zaken. Met die punten kon je dan bieden op de kledingstukken die anderen hadden meegebracht en zo naar huis gaan met enkele leuke nieuwe hebbedingetjes.

Incufashion toont de diversiteit aan modetrends. Eerder die dag was er al een kledingruil in jongerencentrum Kavka, maar met een ander systeem.

Modeshow

Na de swapping volgde een modeshow gepresenteerd door beroepsstadsgids en stijladviseur Tanguy Ottomer. Ook hier probeerde Youth Fashion Night een zo groot mogelijke variëteit tentoon te spreiden. De modeshow bestond uit segmenten van verschillende ontwerpers en winkels: men toonde zowel kleding van grote winkels op de Meir als kleding van minder bekende ontwerpers. Eén ontwerper had alle kleding zelfs gebreid, tot de lingerie toe.

De modellen waren – naar traditie bij Incufashion – jongeren. Ze kregen hun eerste kans als model, waarbij de organisatie nogmaals de link legde met AEYC 2011.

Afterparty

Ten slotte sloot een knaller van een afterparty de dag af. Net zoals alle andere activiteiten van de Youth Fashion Night was de afterparty volledig gratis. Ondanks de relatief kleine opkomst kon de sfeer niet stuk met dj Makasi die draait in Noxx, dj’s Vertigo & Timaxx en Kevin Major van Studio Brussel.

Wat de toekomst brengt

Volgend jaar komt er zeker een nieuwe editie van Youth Fashion Day als het aan de geëngageerde jongeren in de organisatie ligt. Natuurlijk zullen ze niet meer kunnen rekenen op de steun van Antwerpen Europese Jongeren Hoofdstad 2011, maar het project was zo geslaagd dat ze het absoluut in stand willen houden. Ook hoopt Incufashion jongeren meer in contact te brengen met mode, toch een van de paradepaardjes van de koekenstad.

© 2011 – StampMedia – Tekst: Arno Meijfroidt, foto: Vincent Buyssens

take down
the paywall
steun ons nu!