De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wenst u ook een rechtvaardige fiscaliteit?

Wenst u ook een rechtvaardige fiscaliteit?

zaterdag 7 mei 2011 08:02
Spread the love

Rechtvaardige fiscaliteit op Facebook

Sinds goed een half jaar heeft de LBC-NVK haar schouders gezet onder de fiscale campagne ‘Laat het Grote Geld niet ontsnappen’.
In dat kader werd begin dit jaar een petitie opgezet, volgde in maart de documentaire De Fortuinjagers en vragen we eind deze maand (op 31 mei om precies te zijn) aandacht voor eerlijke fiscaliteit tijdens de Tax Justice Day.

Ook jij kan deelnemen!

We willen met onze campagne zo veel mogelijk volk bereiken. Dat willen we niet in het minst ook doen via de sociale media als Facebook en Twitter.
Op de Facebook-pagina van de LBC-NVK (al vriend geworden trouwens op www.fbook.me/lbcnvk?) hebben we daar uiteraard al de nodige aandacht besteed. Maar we zouden het ook zeer op prijs stellen als ook jullie de campagne mee ruchtbaarheid zouden geven op jullie eigen Facebook-pagina.
Dat is helemaal niet moeilijk. Open je Facebook en knip en plak onderstaande tekstje en links op je pagina.
Je mag dit mailtje uiteraard ook doorsturen naar militanten, familie, vrienden en kennissen. Hoe meer mensen we bereiken, hoe ruimer we de campagne kunnen verspreiden.
Hier zijn alvast drie topics die volgens ons wel een plekje verdienen op jullie Facebook. We geven je alvast de url en een kort inleidend tekstje dat je erbij kan posten…

Petitie ‘Laat het grote geld niet ontsnappen’

Wil je ook dat de belastingdruk in ons land eerlijker verdeeld wordt? Vind je ook dat grote vermogens te vaak de dans ontspringen? Teken dan de petitie voor een rechtvaardige fiscaliteit op: www.hetgrotegeld.be! http://www.hetgrotegeld.be/index.php/het_grote_geld/Steun

Film ‘De Fortuinjagers’

Grote bedrijven die geen belastingen betalen, de fiscus die zijn gebouwen huurt van een schimmig bedrijfje in een belastingparadijs, … Deze en andere verhalen worden fijntjes uit de doeken gedaan in ‘De Fortuinjagers’. Tijd voor rechtvaardige fiscaliteit!
http://www.youtube.com/watch?v=U3qgBRr8rqE

Tax Justice Day – 31 mei 2011

Vergeet Tax Freedom Day! Op 31 mei vieren we Tax Justice Day: de dag waarop iederéén gevraagd wordt om naar vermogen bij te dragen aan een solidaire samenleving. Niet alleen de kleintjes, maar ook de grote of vette vissen…
http://lbc-nvk.acv-online.be/Actualiteit/het_grote_geld/Agenda/activiteiten.asp

Met vriendelijke groeten,
Marijke Persoone
Adjunct algemeen secretaris
Dominic Van Oosterwyck
Gepassioneerd fortuinjager
Jan Deceunynck
Persdienst LBC-NVK

T + 32 3 220 87 63 | F + 32 3 220 89 83
LBC-NVK ANTWERPEN
Sudermanstraat 5 | BE-2000 Antwerpen
LBC-NVK VAKBOND VOOR MORGEN | www.lbc-nvk.be 

take down
the paywall
steun ons nu!