De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VTA verdeelt televisiesterren

VTA verdeelt televisiesterren

zondag 3 maart 2013 13:20
Spread the love

De commerciële omroep VTM is zaterdagavond in Hasselt met evenveel prijzen aan de haal gegaan als de openbare omroep VRT op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. Elk sleepten ze zes van de vijftien uitgereikte sterren in de wacht. Actrice Tine Embrechts, die het afgelopen jaar zowel schitterde in de VRT-fictiereeks Quiz me Quick als in het VTM-programma Tegen De Sterren Op, bracht zowel de commerciële als de openbare omroep eer toe.

De prijzen die door de kijker uitgereikt werden, die voor populairste televisieprogramma en voor populairste televisiepersoonlijkheid, gingen respectievelijk naar Clan (VTM) en Nathalie Meskens (VTM).

Eén won de prijzen voor beste realityprogramma met Tomtesterom en voor beste lifestyleprogramma met Dagelijkse Kost. Martine Tanghe (Het Journaal – één en Verkiezingsshow – één) sleepte de prijs voor beste presentatrice in de wacht, Lieven Van Gils (Reyers Laat – Canvas) die voor beste presentator. Het Journaal (één) werd voor de vijfde keer ondertussen verkozen tot beste informatieprogramma. Canvas won de prijs voor beste reportage en documentaireprogramma met Belpop.

De prijs voor beste acteur ging naar Dirk Roofthooft voor zijn rol als Jean-Claude Delcorps in de VTM-reeks Clan. De prijs voor beste drama werd ook door Clan in de wacht gesleept. Het VTM-programma Tegen de Sterren Op won de prijs voor beste humor- en comedyprogramma. Manneke Paul (VTM) kreeg de prijs voor beste entertainmentprogramma.

De prijs voor beste actrice ging naar Tine Embrechts (Gwendy in Quiz me Quick, één / Tegen De Sterren Op, VTM). De prijs voor rijzende ster ging naar Sofie Lemaire (VIER). De carrièrester ging naar Jo De Meyere.

In 2014 zal de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren uitgezonden worden op VIER.
(JD)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!