De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vrouw wint Belgisch Kampioenschap PC-werpen

Vrouw wint Belgisch Kampioenschap PC-werpen

donderdag 30 augustus 2012 12:44
Spread the love

Meer dan 3000 enthousiaste jongeren waren woensdag op het T-Day Tienerfestival in Brasschaat getuige van het het tweede Belgisch Kampioenschap Kunstlaptopslingeren.

De voorbij jaren organiseerde PUC (Pro Used Computers) reeds 8 maal met groot succes het Belgisch Kampioenschap PC-werpen en het Belgisch Kampioenschap Laptopslingeren. Daarmee wil de verdeler van tweedehands computers uit Berchem de aandacht vestigen op zinvolle alternatieven voor onze wegwerpmaatschappij.

Bij de voorbije edities ging het steeds om brute kracht. Wie het verste kon werpen, won. Tijdens de Junior versie van deze wedstrijd werd ook elegantie beloond. De jury ging op zoek naar het mooiste ‘wegwerpgebaar’, zodat ook ‘vrouwen en kinderen’ een kans maakten om deze competitie te winnen.

En voor het eerst in de geschiedenis is er iemand van het vrouwlijke geslacht die dit kampioenschap wint.

Jan Van Kar (12) uit Horendonk werd derde met een worp voorafgegaan door een spectaculaire act.  Een van de jongste deelnemers, Aron De Winter (12) uit Dworp deed eerst nog alsof hij zijn laptop aan de praat probeerde te krijgen om hem vervolgens met een bevrijdend gebaar weg te slingeren. Maar de winnares werd Lauré Detré uit Sint Job in’t Goor. Nadat ze haar laptop letterlijk kapot had gesprongen zwierde ze hem tussen de benen door, Een prachtworp zo vond de jury en dus een terechte winnares.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!