De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Van Belgisch burger naar vluchteling in zes stappen
Johan Janssens

Van Belgisch burger naar vluchteling in zes stappen

Jarenlang heeft de NVA gepraat over het ontmantelen van de Belgische staat. Waarnemers denken dat De Wever en zijn partijgenoten dat voornemen van hun verlanglijstje geschrapt hebben, maar niets is minder waar. Samen met hun collega’s van de meerderheid - lokaal, Vlaams of federaal - raken ze de Belgische staat waar het pijn doet: bij de burger. In 2019 kan je in zes stappen gaan van Belgisch burger naar vluchteling.

vrijdag 28 september 2018 17:08
Spread the love

Stap 1. Vermijd camera’s. Lokale besturen installeren volop camera’s ‘voor de veiligheid’. Jan Jambon gaat de snelwegen volhangen met systemen voor automatische nummerplaatherkenning. Je bent wel een Belgisch burger, maar je kan niet vrij bewegen zonder in een databank terecht te komen en bent beperkt tot veilige zones zonder camera.

Stap 2. Vermijd GSM’s. Door de regelgeving rond de dataretentie worden je belgegevens en je locaties ten opzichte van zendmasten bijgehouden. Ook al is er geen camera in de buurt: als je een GSM hebt, ben je gezien.

Stap 3. Weiger de slimme energiemeter. Bart Tommelein gaat de slimme meter invoeren, waarmee de overheid tot op het kwartier weet hoeveel energie je thuis verbruikt en dus ook wanneer je (niet) thuis bent, met hoeveel mensen je er bent etc. Als gevolg van je weigering worden elektriciteit, gas en water afgesloten want de meter is verplicht.

Stap 4. Weiger je paspoort. Jan Jambon gaat vingerafdrukken op paspoorten verplichten, ook al heeft de Privacycommissie voor één keer bezwaren. Als je nog een smartphone hebt die je op magische wijze kan opladen zonder stroom, ben je eraan voor de moeite als je het ding vergrendelt met je duim. Door het weigeren van een paspoort heb je formeel geen papieren meer en val je buiten het systeem.

Stap 5. Geloof niet in onderzoeksrechters. Bij gerechtelijk onderzoek hielden onderzoeksrechters tot nu toe je privacy in de gaten: mag die wel geschonden worden in het kader van het onderzoek? Koen Geens wil hun macht beperken.

Stap 6. Vlucht. Je bent nu officieel een vluchteling in eigen land. Je hebt geen bewegingsvrijheid, papieren, water, gas, elektriciteit, communicatiemiddelen of rechten. Je leefomstandigheden zijn slechter dan die van 1829, voor de oprichting van de Belgische staat.

Door de Belgische burger te ontmantelen, ontmantel je de Belgische staat. Je maakt een vluchteling van iedereen met eigenwaarde, een kritische blik en zin voor privacy. Vluchtelingen mogen opgesloten worden met hun kinderen. Ze mogen opgekuist en gedeporteerd worden. Je steekt ze in betonnen boten. Ze dragen niets bij en zijn een last voor de maatschappij. Het jaar ’33 komt met rasse schreden naderbij.

take down
the paywall
steun ons nu!