De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

There’s no business, like real estate business!

There’s no business, like real estate business!

zondag 26 november 2017 18:43
Spread the love

Ik heb geen boodschap aan jouw tranen Bart – deel II

 De mantel van Cicero moet je dapper en sterk doen lijken, ook buiten de carnavalsperiode.

 Het is nu iets meer dan een jaar geleden Bart dat je de heroÏsche mantel van Cicero, deze die je dapper en sterk moet laten lijken, ook buiten de carnavalsperiode, heel even inruilde voor het smekerige hulpgeroep van Calimero.

Ik meen niemand nog te moeten vertellen wie Calimero is. Dat schattige, piepklein zwarte kuikentje dat rondhuppelt tussen zijn gele lotgenoten slechts met het onbreekbare harnas van een schelp op zijn kop als bescherming tegen al wie tegen hem is. Het moederlijk instinct erbij sleuren werpt altijd vruchten af!

Radio maken met een camera op je neus lijkt verdacht meer op een tv-programma dan op een radioprogramma

 Het was toen de gedachte aan je vader die je plotsklaps in tranen deed uitbarsten. Ik schreef toen dat ik geen boodschap had aan die tranen en dat je zo’n dingen beter thuis verwerkt, bij voorkeur in een hoekje van de keuken, niet in een radio studio met camera. Niet als je politicus bent. Het duurde niet lang voor deze gedachte verketterd werd. Hoe is het met onze samenleving gesteld als men u ervan verdenkt het verdriet om de dood van je vader te exploiteren voor politiek gewin.

Ik wierp de bal terug en vroeg hoe erg het wel gesteld was met onze politici als ze de dood van een man exploiteren om de vakbond te kunnen treffen, verwijzend naar Zuhal Demir na het overlijden van iemand die in de file stond terwijl er een staking aan de gang was.

 Maar laat ik maar niet te lang stilstaan bij oude koeien uit de gracht. De dag is kort en ik weet nu al niet meer wat eerst te schrijven. Mijn boeken krijg ik allang niet meer gelezen. Ik heb ‘De Bende & Co’ van Hugo Gijsels weer uit de kast gehaald maar het was Burgemeester Lippens en zijn West-Vlaamse metgezellen die mter. Vermassen de pas afsneden met hun op maat gemaakte vastgoedbusiness. Niet dat zij iets onwettigs hadden gedaan zoals de Reus van de Bende, dat niet! Als je de wet naar je hand zet kan je vervolgens moeilijks iets onwettigs doen, niet? Stel je maar eens voor dat het militaire apparaat de wet zou gaan dicteren zodat het voortaan toegestaan zou zijn, vrouw en kind, man en paard op willekeurige momenten aan flarden te schieten. De Reus zou nu vrijuit zijn gegaan.

 Maar ook Burgemeester Lippens die stilaan achter elke hoek van Knokke en achter de camera van de regionale zender rode rakkers meende waar te nemen werd uit zijn donkerblauwe nachtmerrie gered door de Paradise Papers. De paradise Papers, een vervolg op de Panama Papers die een vervolg waren op Luxumbrella en Zonamerica van Knuts en Azerigate en Kazchkgate en de afkoopwet en in eigen land Samusocial en de affaire met de intercommunales in Vlaanderen en dan zijn we nog een jaar verwijderd van de volgende verkiezingen! Hoe ga je dat nog redden Bart? Juist! Met een potje janken. 

There’s no business

Like real estate business!

Getakkeld, geraakt in de diepste vezels van je geveinsde emoties probeer je het laken weer naar je toe te halen. Je doet dat schitterend Bart, echt waar. There’s no business like the real estate business, niet? Het zijn leugenaars, die jouw integriteit aantasten, die jou verdriet aandoen en meer, die gans jouw entourage belachelijk maakt alsof die nog niet belachelijk genoeg zou zijn!

 En vandaag dan Bart was jouw uitnodiging in het programma ‘De Zevende Dag’ het ultieme moment om die leugenaar, Tom Meeuws (lijst SAMEN), we zullen hem nu maar bij naam noemen, de levieten te lezen en hem erop te wijzen hoeveel schade en menselijk leed hij in zijn opiniestuk heeft aangebracht in deze voorlopig vermeende belangenvermenging in bouwdossiers in het Antwerpse en ruimere omgeving, parking zeg maar. Helaas liet je deze kans voorbijgaan net nu we met z’n allen lui onderuit gezakt zaten te wachten op een nooit gezien, door uzelf aangekondigd stukje transparantie. Waarschijnlijk besliste je dit na het inwinnen van juridisch advies uit diezelfde entourage.

Het zogenaamde ‘smeren en verteren’ van firma’s die bouwvergunningen moeten krijgen is een strafrechtelijk feit.

 Ik neem aan dat ook uw juridisch adviseurs al eens op de website van Apache verdwalen. In het dossier van de West-Vlaamse immocratie wordt hier verwezen naar de veroordeling in beroep van oud-burgemeester van Wielsbeke, Noël Demeulenaere. Deze werd veroordeeld tot zeven maanden met uitstel en 2.750 euro boete omdat hij zich liet verleiden tot het aanvaarden van onder andere chique etentjes, met liters dure wijn en champagne, snoepreisjes, etc. Toegegeven, het is niet duidelijk of het verteren van cola zero eenzelfde straf zou opleveren, dit bij gebrek aan meer exclusieve en bijgevolg duurdere cola uiteraard.

 Nu ja, uw adviseurs hebben hiervoor de website van Apache uiteraard niet nodig , de wet is gewoon de wet natuurlijk en als die dan ook nog toegepast wordt zijn we weer een stapje verder weg van een kanker die stilaan onze volledige samenleving heeft aangetast.

take down
the paywall
steun ons nu!