De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

PIRATE STORY, EEN STAP VERDER DAN 3D

PIRATE STORY, EEN STAP VERDER DAN 3D

donderdag 1 april 2010 14:01
Spread the love

Bobbejaanland opent seizoen met nieuwe en exclusieve 4D film

Lichtaart, 1 april 2010 – Komende zaterdag, op 3 april, opent Bobbejaanland zijn deuren voor de start van een nagelnieuw seizoen. Naast de Fun Brigade die vanaf dit jaar iedereen in het park verwelkomt, pakt ’t Plezantste Land uit met een exclusieve en gloednieuwe 4D film, ‘Pirate Story’. De film is een product van N-Wave productions en vertelt het verhaal van twee dieven die op schattenjacht gaan en oog in oog komen te staan met een bende nietsontziende piraten.

In ‘Pirate Story’ beleef je het verhaal vanuit het standpunt van een van de dieven. Op een stormachtige nacht breek je in een museum in. Alles is stil. Je durft het aan de piratenschat te stelen, maar ontketent zo een furieuze klopjacht. Onder donderend geluid en met angst in de benen probeer je te ontkomen aan een eeuwenoude vloek die je zonet opnieuw tot leven gewekt hebt. Gebruikmakend van al je zintuigen en behendigheid probeer je wanhopig over alle obstakels heen een weg naar buiten te vinden. Je hart gaat als een razende tekeer want je leven staat op het spel. Haal je de uitgang, of val je in de klauwen van de wrede piraten?

Sinds ‘Avatar’ kent iedereen de 3D film met driedimensionaal beeld: dankzij een bril met rood-groen gefilterde glazen zie je de geprojecteerde beelden in drie dimensies: hoogte, breedte en diepte.

Het 4D theater is echter een vierdimensionaal ‘special effects’ theater met 3D bioscoop. 4D voegt dus nog een dimensie toe: je ziet niet enkel in drie dimensies, maar ‘voelt’ ook wat er gebeurt in de film dankzij geluids- en bewegingseffecten in de zetel. Daarbovenop zijn er ook negen effecten die vanuit de zaal op je afkomen en voortdurend gecombineerd worden: mist, regen, bliksem, geur, wind, vallende voorwerpen, zwevende stoffen, bewegende lichteffecten en speciale geluidseffecten. Door het groot aantal verschillende effecten die niet enkel in de zetels, maar ook in de hele zaal verwerkt zijn, wordt een totaalbeleving gecreëerd die uniek is en de 4D bioscoop omtovert tot een volwaardig 4D theater. 

De 500m² grote en polyvalente 4D zaal is uitgerust met twee High Definition digitale projectoren, 275 4D zetels met elk een eigen, volwaardig geluidsysteem met ingebouwde speakers, en 7.1 THX surround sound.

Later dit seizoen zal ook de nieuwe internationale paardenshow ‘Zorro’ te bewonderen zijn en volgen er tal van evenementen waaronder School’s Out, Adrenaline en Halloween Holidays.

Redenen genoeg dus om ook dit jaar weer af te zakken naar het plezantste familiepretpark van België voor een dag vol doldwaze avonturen voor het hele gezin. En omdat veel attracties overdekt zijn, valt een bezoek aan Bobbejaanland nooit in het water. Eén ding is zeker: je verveelt je geen nanoseconde.  Nog beter: je schuift niet eens lang aan!

 

PRAKTISCHE INFO

 

Bobbejaanland

Olensteenweg 45

2460 Lichtaart

Info: +32 (0)14 / 55 78 11

Website: www.bobbejaanland.be 

Mail: info@bobbejaanland.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!