De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nocturne Japanse tuin
Nocturne Japanse tuin, origami, Hasselt -

Nocturne Japanse tuin

donderdag 9 augustus 2012 11:43
Spread the love

Onder een zware bewolkte en droge dag is er op 8/8/2012 is er een nocturne in de Japanse tuin. Ondanks dat de bomen en planten momenteel niet in bloei staan, heeft het ’s avonds iets van een sfeervolle verlichting. Iedereen kan daarin wandelen en genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Er is veel volk, maar niet overdreven.

Op het evenementenplein is daar ook uitzonderlijk een aanbod van een workshop origami (Japanse vouwkunst) waar ik aan heb deelgenomen met een groep mensen. We maken kraanvogels, zwanen, windmolens, visjes om verschillende locaties in de stad Hasselt te versieren. Het is vergelijkbaar met de breibrigade van vorig jaar, maar met origami. De deelnemers vinden rust met elkaar tijdens het ineen plooien van dingen. Weinig gebabbel, maar veel doorwerken. Ook de bezoekers die komen kijken, zijn verwonderd. Sommige van hen beginnen spontaan mee te doen omdat het gewoon leuk is. Tijdens de workshop origami dat heel de nocturne doorgaat, is er veel afwisseling van wie komt meehelpen of niet, want sommige mensen zoals ik maken de combinatie deelname aan de workshop en de wandeling in de tuin. Een goede combinatie voor een keer wanneer de Japanse tuin ’s avonds open is. Dus de ideale gelegenheid om te zien hoe de tuin in het donker eruit ziet.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!