De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Niet elke Marcel slaat T(h)ilt in Geraardsbergen
Cultuur, Televisie, VRT, Geraardsbergen, Marcel Van Thilt, BV -

Niet elke Marcel slaat T(h)ilt in Geraardsbergen

zaterdag 31 augustus 2013 10:59
Spread the love

Ten gevolge van de wildgroei van BV-bladen, besloot fotograaf & publicist Wim Schrever in 2007 een eerste BG-blad te realiseren: ‘Marcel’, het eerste ‘BekendeGiesbaergeneir’-blad was geboren, over niemand minder dan een in Giesbaergen wereldbekende Marcel, naar analogie van het Nederlandse ‘Youp’ van cabaretier Youp van ‘t Hek die met de BN-ers graag de draak steekt.
‘Met de eerste (en enige) editie van ‘Marcel’ wilden we de BV-cultuur op de korrel nemen: wat is de meerwaarde van een bekende kop, wat brengt het ons bij om te weten wat hij/zij graag eet, wat hun voorkeur in film is? Youp had dat uitmuntend gedaan met zijn tijdschrift ‘Youp’, waarin hij de BN-idolatrie door het slijk haalt.’
Marcel was een bekende persoon in de Geraardsbergse binnenstad en ging graag in op Schrevers voorstel om aan het inititatief mee te werken. De fotograaf volgde de ‘BG’ (Bekende Giesbaergeneir) in zijn dagdagelijkse leven als stadsgids, bibliofiel en levensgenieter. Uit de fotoreportages werd het eerste Marcel-magazine gerealiseerd. De cover van het blad werkte bedenker en maker Schrever uit in Leopold-stijl, gezien de specifieke voorliefde van Marcel voor koning Leopold. 
Met het neerstrijken van het circus van ‘Marcel Van Thilt on Tour’ in de Oudenbergstad haalde Wim Schrever het BG-blad nog ‘s boven. Het staat te kijk&lees op http://issuu.com/wimschrever/docs/marceluitg.eigenbegeer (WiSch)
 

take down
the paywall
steun ons nu!