De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rondreis maken door Azië
Cultuur, Indonesië, Azië, Thailand, Reizen, Myanmar, Vietnam, Backpacken, Tussenjaar -

Rondreis maken door Azië

woensdag 6 november 2013 20:04
Spread the love

Azië wordt als reisbestemming steeds populairder, met name bij backpackers. Zo besluiten studenten na hun middelbare school of gedurende hun studiejaar steeds vaker om naar dit bijzondere continent te trekken. Dit komt niet alleen door de indrukwekkende cultuur of avontuurlijke natuur die je er vindt, ook de redelijk goedkope prijzen en het gemak waarmee je in Azië kunt reizen zorgen er voor dat dit continent in populariteit blijft groeien. Benieuwd welke landen je in Azië als reiziger niet mag missen? Lees snel verder en ontdek de 5 landen die je gezien moet hebben:

 1. Maleisie
  Maleisie is het land van de tempels, bijzondere natuur en het lekkere eten. Begin je reis in het met tempelsgevulde Melaka of de drukke hoofdstad Kuala Lumpur waar je de Petronas Towers kunt bezoeken. Ga vervolgens naar Taman Negara en loop er over hangbruggen midden door de jungle. Bezoek vervolgens de theeplantages in Cameron Highlands en vergeet ook niet de mooie stranden aan de kust.
 2. Thailand
  Wie van feestjes houd is in Thailand aan het juiste adres. Dans tot diep in de nacht op Khao San Road in Bangkok of ga naar de Full Moon Party op het eiland Koh Phangan. Naast feesten kun je in Thailand ook prachtige natuur vinden. Ga bijvoorbeeld naar Khao Sok of haal in Thailand je padi en wordt een echte duikexpert.
 3. Indonesie
  Surfers kunnen prima terecht in Indonesië. Zo kun je in dit land op veel plekken lesnemen in het surfen, bijvoorbeeld in Kuta op het eiland Bali. Maar ook voor snorkeltours en lekker luieren aan paradijselijke stranden is Indonesië de plek om naar toe te gaan. Bezoek bijvoorbeeld de gili eilanden van lombok. Natuurlijk vind je in Indonesië ook bijzondere natuurgebieden. Bezoek bijvoorbeeld de Bromo vulkaan of kies voor een wandeling langs de Borobudur tempel op Java.
 4. Vietnam
  Wanneer je naar Vietnam op reis wilt moet je voorbereid zijn op héél véél bus en trein ritten. Dit uitgerekte land bestaat uit vele mooie stadjes die het allemaal waard zijn om te bezoeken. Begin bijvoorbeeld in het noorderlijke Hanoi, bezoek vanuit daar Halong Bay en trek vervolgens richting het zuiden naar Hue en Hoi An. Sla vervolgens Mui Ne met haar zandduinen niet over en eindig de reis in Ho Chi Minh stad. Heb je nog steeds niet genoeg? Ga dan ook zeker naar Cambodja en bezoek er het magische Angor Watt.
 5. Myanmar
  Myanmar, voorheen beter bekend als Birma, ligt onder andere tegen Thailand, China en Laos aan. Myanmar is als reisbestemming steeds meer opkomend. Het is nog maar kort geleden dat de eerste ATM in dit land verscheen en het is ook niet lang geleden dat dit bijzondere land haar deuren voor toeristen opende. In Myanmar zie je dan ook het échte Azië terug. Plekken die je zeker moet bezoeken tijdens een reis naar dit Aziatische land zijn het met tempels gevulde Pagan en Yangon. 

take down
the paywall
steun ons nu!