De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kostprijs voor een startplaats in de Formule 1: 5 miljoen euro
Formule 1, D'Ambrosio -

Kostprijs voor een startplaats in de Formule 1: 5 miljoen euro

woensdag 22 december 2010 20:28
Spread the love

Dat is althans de som die Jérôme D’Ambrosio, de belichaming van de toekomst van de Belgische Formule 1, op tafel moet leggen voor een contract met Virgin Racing. Normaalgezien moest 10 miljoen betaald worden (enkele anderen konden dit bedrag wel ophoesten, maar waren niet talentvol genoeg) maar dankzij zijn grote talent was de 5 miljoen van D’Ambrosio genoeg. En dit zijn dan nog voor de Formule 1 relatief lage bedragen. De Belgische pers schreeuwt het van de daken: eindelijk nog eens een Belgische F1-rijder! Hoera!

Hoera? Ben ik de enige die vind dat dit hallucinant hoge bedragen zijn? Niets tegen de rallysport, maar kan dat geld dan echt niet beter besteed worden? De 5 miljoen heeft D’Ambrosio bijeengeraapt in het Belgische bedrijfsleven en bij Gravity Management. Misschien kunnen deze bedrijven dezelfde som die ze aan de F1-rijder gesponsord hebben doneren aan de stubru-actie Music For Life. Zou dat geen beter idee zijn? En laat bij de volgende wedstrijd de podiumplaatsen knallen met spuitwater in plaats van champagne. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!