De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Inspecteurs FAVV krijgen meer met geweld te maken

Inspecteurs FAVV krijgen meer met geweld te maken

zondag 6 mei 2012 00:33
Spread the love

Een titel van dit genre kreeg ik ergens onder ogen. Ik vind het spijtig, maar te verwachten.

Spijtig: Ik vind het inderdaad spijtig, want de inspecteurs hebben hier niet om gevraagd. De meeste van deze mensen doen hun job naar behoren. Ik ben al meerdere keren goed geholpen door deze mensen. Ja, ze zijn al te ver gegaan, ja, ze hebben al fouten gemaakt, ja, ze hebben hun paraplu al open gedaan, ja, ze hebben de regels al te letterlijk geïnterpreteerd, maar over het algemeen zijn het heel redelijke mensen. Het is blijkbaar zoals in het oude Griekenland waar de boodschapper van slecht nieuws vermoord werd.

Te verwachten: Ik heb een heel merkwaardig gevoel bij FAVV. Ik voel het aan alsof FAVV een op hol geslagen trein is. Een trein die steeds sneller gaat en niet meer te stoppen is. Wij zitten allemaal op die trein en niemand doet moeite om de trein terug onder controle te krijgen. Anderen zitten nog altijd gezellig te keuvelen. Als ik paniekerig door de trein loop zegt men dat het probleem bij mij ligt. Men vindt dat het nog altijd goed gaat. Als ik met het treinpersoneel praat wordt mij regelmatig gezegd dat ik wel gelijk heb. Maar alleen kunnen zij niets doen aan die enorme trein. Hun bazen vinden trouwens dat het nog altijd sneller moet. Heel merkwaardig, want er is geen enkel ander land waar de trein zo snel rijdt. Heel merkwaardig ook zijn er organisaties die heel hard roepen als er andere treinen een beetje te snel rijden, op de snelheid van de FAVV trein is blijkbaar geen kritiek. Heel merkwaardig ook omdat er al heel wat pasagiers onwel geworden zijn van de hoge snelheid. Soms heb ik de indruk dat de overheid het wel begrepen heeft. maar het is niet de overheid die de trein bestuurt. Sinds 1999 mag dat niet meer. De overheid levert wel de brandstof voor de trein. Een tijd geleden heeft de overheid op brandstof bezuinigd. Dat was het enige wat ze konden doen. Maar nu zijn alle pasagiers verplicht brandstof te leveren voor de trein. Als kleine pasagier probeer je je zo goed mogelijk aan de snelheid van de trein aan te passen en hopen dat je niet verongelukt als de fatale crash komt.

Nu ja, als ik dit schrijf ben ik nog maar pas wakker en ben ik waarschijnlijk nog een beetje in dromenland.

Jos

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

take down
the paywall
steun ons nu!