De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ING: ontslag na sollicitatie

ING: ontslag na sollicitatie

zondag 25 juni 2017 03:00
Spread the love

Bij ING bakken ze het bruin. Daar verplichten ze werknemers te solliciteren voor hun eigen job. Je kan dat ook doen voor de job van een collega. Dat gebeurt via sollicitatiebrieven en cv’s. Niet deelnemen zorgt voor ontslag. Woordvoerster Vanessa Zwaelens in flutkrant Het Laatste Nieuws: “Dat betekent dat ze hun cv moeten indienen, samen met een motivatiebrief voor één of meerder functies”. Voor gebuisde ING-mensen wordt een tweede zit voorzien. Zonder succes sta je daarna op straat. Van de 9.400 jobs bij ING zullen er 3.000 verdwijnen.

Diezelfde krant laat ‘arbeidsmarktexpert’ (haha) Jan Denys van het uitzendkantoor Randstad daarover aan het woord: “Een aantal mensen zal nu beseffen dat ze zich te weinig bijgeschoold hebben. Dan is de kans groter dat ze uit de boot vallen”. Tiens … is de vorming van het personeel dan geen verantwoordelijkheid meer van de werkgever?

Denys kreeg van de vakbonden al heel wat kritiek onder andere omwille van het stigmatiseren van 50+ers. Onze traditionele media spelen het spelletje natuurlijk mee en versterken het idee dat oudere werknemers zelf verantwoordelijk zijn voor het verlies van hun baan. Denys liet zich ook al op zeer bedenkelijke wijze uit over mensen die getroffen worden door een burn-out. Hij zou beter de eigen stal uitmesten door de discriminaties van de uitzendsector aan te pakken.

take down
the paywall
steun ons nu!