De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

GELOVEN GAAT VERDER – getuigenissen
Tijdingen -

GELOVEN GAAT VERDER – getuigenissen

maandag 14 maart 2011 19:56
Spread the love

Op donderdag 17 maart 2011, 19.30  uur,in Huize Astrid, Gentstraat 6, Oostende. Info :  059.703797   www.overhoop.be

Zr. TREES GOETGHEBEUR, Priorin OLV Klaarland Bocholt (Trappistinnenpriorij)

GELOVEN: PELGRIMEREN MET GOD NAAR GOD

Een onuitputtelijk avontuur

Zuster Trees Goetghebeur werd in Oostende geboren op 30 oktober 1953, groeide er op en is priorin van de priorij Onze Lieve Vrouw van Klaarland in Limburg. Dicht bij de Nederlandse grens, ligt de priorij in een weids, stil landschap van velden, weiden en bossen. Het leven in de priorij wordt gekenmerkt door gebed, lezing en handenarbeid, de drie krachtlijnen van het Trappistenleven. Priorij Klaarland is in 1970 gesticht vanuit de Abdij Nazareth in Brecht. In 1981 verwierf de nieuwe stichting haar autonomie. De eerste vijf jaren leefde de gemeenschap van 6 monialen in een oud conferentiecentrum in de wijk Kiewit in Hasselt. Het was een tijd van experimenteren en uitproberen. In 1975 werd een oude herenhoeve in Bocholt-Lozen ter beschikking gesteld. De zusters hadden en hebben er nog steeds een voorkeur naar het kleine en eenvoudige.

“Ons leven hier in het ondermaanse is een oefenschool, om te leren liefhebben, om de tent van je hart te verruimen, om voor de oneindige Liefde woning te worden.” (Zr Trees)

Iedereen is hartelijk welkom.

(Vrijwillige bijdrage is welkom)

Dekanaal inrichtend comité Oostende

take down
the paywall
steun ons nu!