De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

een reflectie (1/6) rond “transitie”

een reflectie (1/6) rond “transitie”

maandag 17 juli 2017 08:37
Spread the love
Betekent voor mij “overgaan” = je”zelf” transformeren en is m.i. hetgeen de alchemisten bedoelen met “de Steen der Wijzen” en past in “het Grote Plan” ofte Magnum Opus. Ook van lood goud maken is metaforisch bedoeld. Vele mensen zijn het beeldend denken verleerd. In mijn hoofd draait een film die constant raakpunten vind in het zogenaamde “echte leven”. De synchroniciteiten zoals beschreven door Carl Gustav Jung. De archetypen zorgen er dan weer voor dat je deeltjes van andere personen overneemt of eigen maakt en alzo vorm je je identiteit. Dit is een groeiproces en je evolueert verder en verder. Je laat je beïnvloeden en hebt geen filters vanwege hooggevoelig zijn. Alles komt binnen en wordt verwerkt.

Je bent/blijft een individu, komt van het Latijn:

“in” = niet

“dividere” = verdelen

Dus: niet verdeeld, je bent heel maar een onderdeel van het geheel, een stofje in de kosmos, een druppel in de oceaan waarover later meer.

Transitie betekent voor mij ook je”zelf” overstijgen of het “ego” afwerpen en volledig je”zelf” zijn. Dat overstijgen mag je dan weer niet als iets “verheven” beschouwen want dan zegt men al gauw dat je aan hoogheidwaanzin lijdt. Je dient echt op te letten hoe en wat je zegt, doet, toont,… En dat leer je door de jaren heen. Alles is training, geestelijke training vooral. En je kan altijd anders “zien”. Zit vervat in de Tao en zoals dr Wayne Dyer stelt: “Als je anders naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waarnaar je kijkt.” Dit proces kan je constant uitvoeren.

Verwerking koppel ik met een computersysteem. Ik vergelijk een mens (mens is Latijn voor “geest”) nl hier mee. Een computer is analoog aan “de mens”. Alles is gebaseerd op Input-Verwerking-Output. Voor mij de heilige Drievuldigheid of Trinity. Dit principe vind je overal in de natuur terug. Bv een boom neemt via de blaadjes CO2 op en verwerkt deze middels fotosynthese en geeft als output O2, zuurstof. Een mens “werkt” ook zo. Het lichaam is “de robot” en in het Verre Oosten zegt men: het lichaam is het voertuig van de geest, de hardware; het brein is de duo-superprocessor (L en R hersenhelft) en je DNA is je gecodeerde programma. Wanneer je jezelf gerealiseerd hebt, ben je in staat dit DNA te decoderen en eventueel bij te sturen, te herprogrammeren. In het boeddhisme zegt men “praten met je cellen”. Je bent je volledig bewust en let op je ademhaling zonder op te letten. Dit leer je o.a. door het beoefenen van krijgskunsten zoals AiKiDo, ook met yoga, tai chi, theeceromonie, ikebana, meditatie,… kortom alle oosterse disciplines. M.a.w. je zelf zijn is voor mij ook een koppeling tussen Oost en West. Enorm boeiend! Kom uit je denkkader, denkpatronen, gewoontes, rituelen, gooi de dogma’s af, de “regeltjes” en stel alles in vraag. Wees kritisch en vooral op en voor jezelf. Je bekijkt jezelf van buiten af en dan kan je reflecteren “wat ben ik nu weer bezig of aan het denken”. Je bent je bewust van je emoties, je gevoelens, je lichaam. Bv “nu ben ik héél kwaad maar ik ga niet kwaad worden” = je gebruikt die negatieve energie en zet die om in positieve zonder zelf kracht te gebruiken. Heb gelezen dat dit astrale AiKiDo is = geesteskracht. AiKiDo op een spiritueel niveau (Kototama). O.a. Mongoolse sjamanen zijn deze technieken ook machtig, idem voor vele Tibetanen,… Vandaar dat de Chinezen m.i. schrik hebben van die mensen met een onuitputtelijke energiebron. Je geest is een heel krachtig en flexibel instrument.

Vermits er nog onderwerpen komen ga ik hier stoppen maar eigenlijk overlappen vele dingen mekaar en hangt alles samen. Wordt bewezen met de theorieën rond Kwantum Fysica/Mechanica wat dan weer een ander zeer uitgebreid domein is…   

take down
the paywall
steun ons nu!