De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De armen kunnen oprotten
Solidariteit, Armoede en sociale uitsluiting, Uw sociale zekerheid in gevaar -

De armen kunnen oprotten

donderdag 31 oktober 2013 19:48
Spread the love

“Ik wil geen belastingen betalen om de sociaal zwakkeren te onderhouden, ik koop liever een appartementje aan de zee.” Gevraagd of hij niet bang is dat hij zelf ooit tot de sociaal zwakkeren behoort, zegt hij: “Ik ben tegen alles verzekerd.” Tegen alles verzekerd. Niemand hoeft hem te helpen. Zelfredzaam. Robuust beveiligd. Leven als in een middeleeuwse burcht op wieltjes. Veilig. Ongenaakbaar. Waarom anderen helpen die niet verzekerd zijn? Domme kloten die zichzelf niet tegen alles verzekeren, verdienen hun miserie. Geen bijstand. Geen solidariteit. Van concentratiekampen sprak hij nog niet. Misschien de sociaal zwakkeren verplicht mobiliseren om appartementjes aan zee te bouwen? Kost en inwoon in een tentenkamp aan zee. Wie weigert is visvoer. Ik denk wel dat ik hem overtuigd zou krijgen. Als de verzekeringsmaatschappijen failliet gaan bij de volgende krak in de economie -volgens hem veroorzaakt door al die profiteurs, zeker niet door bankiers of een paar duizenden schatrijken- wil ik hem wel nog eens spreken. Om nog eens te vragen of hij kan snappen dat er sociaal zwakkeren zijn, niet omdat ze dat verdienen, maar omdat er alleen enkele fenomenaal rijke mensen kunnen zijn, op voorwaarde dat er miljoenen zwarte armoede zien. En wie ergens tussen die twee polen zweeft, heeft meer kans om die zwarte armoede te zien dan ooit tot die fabelachtig rijken te horen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!