De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Belgische animatiefilm over de nakende uitsterving van de blauwvintonijn

Belgische animatiefilm over de nakende uitsterving van de blauwvintonijn

woensdag 16 februari 2011 14:20
Spread the love


doc

De blauwvintonijn is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Door massale overbevissing voor de sushi-industrie dreigt deze soort definitief uit te sterven in 2012. Deze korte animatiefilm (4 min) legt op een eenvoudige manier de problematiek uit en toont frappante feiten over de hele industrie achter de vangst van de blauwvintonijn.

Deze animatiefilm over de blauwvin heeft als doel om de mensen bewust te maken van de hele problematiek. Veel mensen weten niet dat hun geliefd stuk sushi een bijna uitgestorven diersoort is. Deze film is bovendien van Belgische bodem, gemaakt door 2 reclamestudenten van Sint Lucas Antwerpen. Zij stellen hun masterproef in het teken van één missie: het redden van de blauwvintonijn.

De animatiefilm kan je vinden op youtube en op de website van het project:
www.howtosavethebluefin.com
http://www.youtube.com/watch?v=rDiuj6Vvofs

 

 


take down
the paywall
steun ons nu!