De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ABVV Vlaams-Brabant en ABVV Jongeren hebben donderdag van 12 tot 13 uur op het Martelarenplein in Leuven een wake gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Noorwegen. Passanten werd gevraagd een rode of witte roos neer te leggen aan het monument voor oorlogsslachtoffers en een rouwregister te tekenen.


Het rouwregister zal worden opgestuurd naar de Noorse Arbeidspartij. "We namen dit initiatief omdat de aanslagen een zeer diepe indruk hebben nagelaten op onze leden, in de eerste plaats op de jongeren", aldus woordvoerder Jeff Jonckers (ABVV).

"Wij staan volledig achter de principes van solidariteit, gelijkheid en multiculturele samenleving die de Noorse Arbeiderspartij huldigt. Een tolerante maatschappij waar jongeren alle kansen krijgen is de absolute norm. We vinden het afschuwelijk dat één man deze maatschappelijke idealen met een dergelijke terroristische daad heeft willen onderuit halen."

Anders Behring Breivik liet vorige vrijdag een bom ontploffen voor een regeringsgebouw in het centrum van Oslo. Acht mensen kwamen om het leven. Daarna schoot hij op het eiland Utoya 68 deelnemers aan een socialistisch zomerkamp voor jongeren dood.

Abvv jongeren, ABVV Vlaams Brabant, Oslo, Noorwegen, Wake -

ABVV houdt wake voor slachtoffers drama Noorwegen

donderdag 28 juli 2011 17:43
Spread the love

take down
the paywall
steun ons nu!